14 C
Kotor

Slušaj online radio

Hercegovačka kuća u Beogradu do kraja 2021.

Hercegovačka kuća – foto TO Trebinje
Poslovni objekat Hercegovačke kuće u Beogradu trebao bi da bude otvoren do kraja godine ili najkasnije na proljeće, izjavio je Srni direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina.
Dutina je naveo da je Agrarni fond do sada širio mrežu poslovnih objekata, a kruna će biti otvaranje Hercegovačke kuće u Beogradu kako bi ponudili tradicionalne hercegovačke proizvode i na tom tržištu.
On je dodao da se ovaj fond kroz Hercegovačku kuću predstavio na manifestaciji Dani Srpske u Srbiji, na prezentaciji u Beogradu.
Dutina je napomenuo da se u okviru manifestacije sastao sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem, koji je pružio podršku ideji otvaranja Hercegovačke kuće u Beogradu i zauzeće se da se pronađe adekvatan poslovni prostor u centru grada.
– Ministarstva poljoprivrede Srbije i Srpske izradila su pravni akt koji će omogućiti izvoz proizvoda malih poljoprivrednih proizvođača u Srbiju i ostalo je da se verifikuje taj akt da bi on bio pravosnažan i da mogla da počne prodaja proizvoda iz Srpske u Srbiju – rekao je Dutina.
On je naveo da to otvara mogućnost da se radi na opremanju objekta, te se nada da će nakon završetka svih procedura Hercegovačka kuća u Beogradu biti otvorena do kraja godine ili najkasnije na proljeće.
– To će biti na naše veliko zadovoljstvo, ali i na zadovoljstvo naših poljoprivrednih proizvođača, tako da se ispunjavaju sva obećanja koja smo dali našim proizvođačima – istakao je Dutina.
Izvor:RTRS

Najčitanije