19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Hiljade članova posada sa kruzera se konačno mogu iskrcati u SAD-u

Kruzer Foto: AA/Ilustracija

Očekuje se da će hiljade zaposlenika kruzera uskoro krenuti s iskrcajima, prvi put nakon nekoliko mjeseci, nakon sporazuma između glavnih kompanija za krstarenja i Centra za kontrolu bolesti (CDC).

Od ponedjeljka, 4. maja, CDC je pristao pustiti ukupno 2352 člana posade s kruzera u SAD, nakon što su vlasnici kruzera prihvatili stroge smjernice o iskrcaju koje nalažu da posada ne bude u kontaktu s bilo kim van broda, da ne borave u hotelima ili lete komercijalnim letovima.

Ako bilo tko od zaposlenika ne bude poštivao uvjete, rukovoditelji kompanija će snositi kaznenu odgovornost.

Djelatnici Norwegian Cruise Line-a čine većinu ovotjednih iskrcaja s ukupno 1308 člana posade, a slijedi Disney Cruise Line s 1031 članom posade. Preostalih 13 je iz Royal Caribbean-a.

Prema Jonathonu Fishmanu, glasnogovorniku Royal Caribbean-a, kompanija je već iskrcala više od 12.000 posada izravnom plovidbom, čarter i komercijalnim letovima.

Prema Rogeru Frizzellu, glasnogovorniku Carnival Corporation, kompanija je nedavno predala svoj prijedlog CDC-u i „čekala povratne informacije i odgovor“. Frizzell je dodao da su već vratili tisuće posada putem zračnih linija i na svojim brodovima, u njihove matične zemlje.

Hiljade radnika ostalo je na kruzerima od sredine ožujka kada je koronavirus zaustavio putovanja. Mnogi članovi posada su prestali raditi i ne isplaćuju im se plate.

Najčitanije