18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

HN – osnovan Građanski savez

Osnivačka skupština Građanski savez
Osnivačka skupština Građanski savez

Petnaest nekadašnjih članova Udruženja građana “Izbor” iz Herceg-Novog sinoć je na osnivačkoj skupštini osnovalo Udruženje građana “Građanski savez”.

Na skupštini koja je održana na Kamenom donijeta je Odluka o osnivanju, usvojen Statut i donijeta Odluka o podnošenju prijave za registraciju.

Osnivači Građanskog saveza su: dr Špiro Vuković, Nikola Nikša Gojković, Blago Radanović, Jovana Šijačić, Vlado Šabović, Dijana Popović, dr Tamara Vujović, Mirko Čeprnjić, Nikola Radović, Ivana Milović, Ratko Milošević, Petar Ratković, Velimir Vlaović, Jovan Radović i Dijana Krivokapić.

Udruženje smo osnovali zbog obaveze prema 4200 građana koji su nam dali povjerenje na izborima 14.decembra 2014 godine u Herceg – Novom. Gradjani su za nas bili i ostali osnovni motiv, i samo sa gradjanima i uz njih možemo postići boljitak za našu opštinu, kaže se u saopštenju.

Naziv je isti kao i Kluba odbornika u SO Herceg Novi koji su istupili iz Izbora i koji će uz izvorne ciljeve Udruženja, nastojati da se razvojem lokalne samouprave što više građana uključi u rješavanju temeljnih interesa naše sredine.

Skupštinom je predsjedavao dr Špiro Vuković a članovi Skupštine su jednoglasno odlučili da Nikola Nikša Gojković bude lice za predstavljanje i zastupanje Udruženje .

Ovim putem najavljujemo da će u toku naredne sedmice biti otvorene naše kancelarije, na adresi Njegoševa 46 Herceg Novi, poručili su iz Građanskog saveza.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije