16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Hotel-ostrvo „Mamula Island“ otvara vrata ovog ljeta

Mamula

Hotel-ostrvo „Mamula Island“, luksuzni butik hotel nastao rekonstrukcijom istoimene stare austrougarske tvrđave na ostrvu Lastavica na ulazu u zaliv Boke Kotporske, ovog ljeta će dočekati svoje prve goste.

„Svijet drugačiji od svakodnevnog, to je savršen ambijent za opuštanje uz vrhunski ugođaj  i bogate lifestyle sadržaje utkane u ambijent netaknute prirode.“- saopšteno je tim povodom juče iz kompanije Orascom Holding Mamula Montenegro (OHM)  iz Herceg Novog.

Ova kompanija na čijem je čelu nekadašnji crnogorski ministar turizjma Predrag Nenezić (DPS), kćerka je firma egipatskog-švajcvarskog konzorcijuma Orascom Development. Ona je  realizovala projekat na Mamuli oko kojeg su u crnogorskoj javnosti proteklih godina bile prisutne brojne kongtroverze jer se dio građana žestoko protivio ideji pretvaranja kulturno-istorijskog spomenika, tvrđave Mamula koja je za vrijeme Drigog svjetskog rata služila i kao logor u kjme su italijanski fašsigti zatvarali domaće stanovništvo i pripadnike pokreta otpora, u luksuzni rizort i zabavište za super bogatu kllijentelu.

Mamula

„Smješten na samom ulazu u Bokokotorski zaliv, sa svih strana okružen plavetnilom mora i neba, ovaj hotel-ostrvo nudi nezaboravno iskustvo boravka u ambijentu koji pruža pogled u istoriju i otvara nove vidike. „Mamula Island“ je mjesto autentičnog duha, bogate kulturno-istorijske baštine i nesvakidašnje prirodne ljepote. U hotelu je na raspolaganju 26 soba, šest apartmana, holistički spa, wellbeing sadržaji poput bazena, sala za masažu, teretane, staze za trčanje, kao i tri restorana i četiri bara. Hotel ima uređenu plažu i mjesto za sunčanje nad južnim stijenama. Posebno mjesto je rezervisano za istorijsko-memorijalnu galeriju koja pruža osvrt na bogatu istoriju ovog lokaliteta“- naveli su iz kompanije OHM.

Tvrde da je „Mamula Island“ projekat „otjelovljenja jedne izuzetne vizije i velikog rada koji smo uložili kako bismo tvrđavu bogate prošlosti otrgnuli od zaborava.“

„Uz puno poštovanje kulturnog i istorijskog nasljeđa, stvorili smo jedan zaista poseban ambijent koji predstavlja novitet u okviru hotelske ponude u regionu, kao jedinstvena destinacija na jadranskoj obali. Nestrpljivo očekujemo naše prve goste kojima ćemo pružiti individualizovano iskustvo, bilo da je u pitanju kraći ili duži boravak, održavanje seminara, intimne proslave ili neke veće ceremonije…Mamula je mjesto za sva godišnja doba.“- izjavio je Hening A. Šaub, generalni direktor  hotela „Mamula Island“.

Hotel, spa centar, restorani i memorijalna galerija će biti otvoreni i za lokalne posjetioce. „Izuzetna gastronomska ponuda je sastavni dio koncepta ovog luksuznog butik hotela. Pored toga, u saradnji sa širom kulturnom zajednicom i uz učešće lokalnih i svjetski poznatih umjetnika, gosti će imati priliku da uživaju u čitavom nizu kulturnih, sportskih i zabavnih događanja tokom godine, a posebno u jeku ljetnje sezone.“- tvrde iz kompanije kojoj je Vlada Crne Gore ostrvo i austrougarsku tvrđavu na njemu, dala u zakup na rok od 45 godina.

Mamula

Ostrvo Lastavica (Mamula) je smješteno na samom ulazu u prelijepi Bokokotorski zaliv koji je dio Svjetske baštine UNESCO u Crnoj Gori. Ekskluzivni butik hotel je nastao u staroj austrougarskoj tvrđavi, izgrađenoj prije 169 godina.

„Rekonstrukcija i transformacija ovog lokaliteta realizovana je u skladu sa najvišim svjetskim standardima, u potpunosti čuvajući arhitektonsku autentičnost i kulturno-istorijsko nasljeđe tvrđave i ostrva. Posebna pažnja je posvećena i očuvanju prirodnog ambijenta ostrva. U okviru hotela, otvara se i više od 100 radnih mjesta na koja se mogu prijaviti zainteresovani iz lokalne zajednice, kao i iz regiona.“- naveli su iz Orascoma.

„Veoma smo ponosni što kompanija Orascom Development Holding nastavlja zamisao sa kojom uspješno gradi integrisano naselje Luštica Bay. „Mamula Island“ je još jedna turistička destinacija svjetske klase, smještena na najljepšem dijelu crnogorske obale, koja će postati nezaobilazna tačka za goste iz regiona, Evrope i svijeta.“- izjavio je Samih Saviris (Samih Sawiris), osnivač i donedavni CEO i predsjednik borda direktora kompanije Orascom Development Holding, koja upravlja destinacijom „Mamula Island“.

Izvor:S.L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije