20 C
Kotor

Slušaj online radio

HRS: Crna Gora će svoju budućnost graditi u okvirima EU

HRS

Crna Gora je suverena i neovisna, međunarodno priznata država,u kojoj hrvatska autohtona zajednica, zajedno sa svim drugim narodima uživa značajnu razinu prava i sloboda. Država Crna Gora je, također, punopravna članica NATO saveza i buduća, naredna članica Europske unije. Kao takva država Crna Gora je već dio nove geopolitičke slike Europe,- kaže se u saopštenju Hrvatske reformske stranke Crne Gore.

“Hrvatska reformska stranka Crne Gore će, u okviru svojih nadležnosti na lokalnoj i državnoj razni, na kvalitetan način doprinositi jačanju vanjske politike na ponos kako hrvatske zajednice, tako i svih građana naše države.

Uprkos činjenici da  demokratski procesi nisu još učvršćeni kod pojedinih politika susjeda, te utiču na otvaranje novih kriza, HRS se zalaže za vanjsku politiku usmjerenu ka stabiliziranju i rješavanju svih otvorenih pitanja u regionu.

Takođe, razvijat ćemo međususjedske odnose temeljene na uzajamnom uvažavanju i priznanju teritorijalne cjelovitosti, poštovanju međunarodno priznatih granica, suvereniteta i ne uplitanja u unutrašnje stvari drugih zemalja.

Marija Vučinović HRS

Za Hrvatsku reformsku stranku, Crna Gora treba svoju budućnost graditi u okvirima EU, svim oblicima europskih integracija kao njen aktivan čimbenik. Na taj način smatramo da će pripadnici manjinskih naroda, kao i u ostalom svi građani Crne Gore u potpunosti ostvariti sva građanska i politička prava prema europskim standardima.

HRS će poticati vanjsku politiku temeljenu na europskim principima, a to  znači biti potpora snažnoj i sigurnoj ekonomiji, kao ključu razvoja svake ozbiljne demokracije.

Hrvatska reformska stranka, prije svega, jeste i bit će stabilan most suradnje između Republike Hrvatske i Crne Gore.  Naši, već potvrđeno dobrosusjedski odnosi mogu biti kvaliteta više, ali i dodatna politička potpora za što skorije pridruživanje Crne Gore porodici europskih zemalja” – kaže se u saopštenju predsjednice HRS Marije Vučinović.

Najčitanije