19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Hrvatska donirala medicinsku opremu Crnoj Gori

Donacija medcinske opreme

U Podgorici je danas uručena donacija medicinske zaštitne opreme koju je Republika Hrvatska uputila Crnoj Gori, 50.000 komada hirurških maski, 2.000 litara medicinskog alkohola, 2.000 komada vizira i 1.000 komada zaštitnih medicinskih naočara.

Ministar unutrnjih poslova Mevludin Nuhodžić zahvalio je Vladi Hrvatske, a posebno potpredsjedniku i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću na odličnoj suradnji i  donaciji.

„U ovim teškim i zahtjevnim vremenima, solidarnost, zajedništvo i prijateljstvo su neophodni i nemaju cijenu. Crna Gora u Hrvatskoj ima iskrenog i pravog prijatelja. To osjećaju i građani Crne Gore, a posebno cijene podršku koju Hrvatska pruža Crnoj Gori u procesu europskih integracija“, kazao je Nuhodžić.

Nuhodžić je istakao da dosadašnji rezultati pokazuju da su Vlada Crne Gore, sve institucije i cjelokupno društvo reagovali odgovorno i blagovremeno.

Veleposlanik Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić izjavio je prilikom primopredaje opreme da Hrvatska želi pokazati Crnoj Gori dobrosusjedsku solidarnost i pohvalio suradnju sa crnogorskim državnim institucijama tokom epidemije koronavirusa.

“Hrvatska će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu prema članstvu u EU”, zaključio je Grubišić.

Izvor:M.M.

Najčitanije