21 C
Kotor

Slušaj online radio

Hrvatska je umjesto Izraela domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu

Bazen-Dubrovnik (Foto: jug.hr)

Hrvatska je i službeno potvrđena kao domaćin Evropskog prvenstva vaterpolista koje će se održati od 4. do 16. januara 2024.godine, objavio je Hrvatski vaterpolski savez.

Nakon davanja suglasnosti Vlade Republike Hrvatske za organizaciju ovakvog velikog natjecanja, te iskazanog zanimanja gradova Zagreba i Dubrovnika, u sjedištu Evropean Aquaticsa je hrvatska kandidatura prihvaćena i odabrana kao najbolja.

Evropska plivačka federacija (LEN) prošlog je tjedna definitivno otkazala domaćinstvo EP-a u vaterpolu koje se trebalo igrati u Izraelu. Razlog je rat na tom području, a u jednom je trenutku bilo pitanje hoće li se EP uopšte i odigrati.

Utakmice će se igrati u Dubrovniku i Zagrebu, gdje će biti i završnica, a Hrvatska je jedina zemlja koja će organizirati dva evropska prvenstva zaredom. Prošle godine u Splitu Barakude su osvojili zlato, kao i 2010. godine kada je domaćin bio Zagreb.

“Nakon spektakla u Splitu i osvajanja zlata na tom Evropskom prvenstvu dobili smo prigodu ponovo organizirati najveće kontinentalno natjecanje. Domaćini će biti Dubrovnik i Zagreb, trofejni centri našeg najtrofejnijeg sporta. Ovom prigodom se želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, koji je kako 2022. kada smo natjecanje imali u Splitu, tako i sada stao iza našeg projekta i kandidature. Želim se zahvaliti i Josipu Varvodiću, koji je kao prvi dopredsjednik European Aquaticsa jako doprinio da Hrvatska ponovo dobije ovu čast, te da upravo u Dubrovniku i Zagrebu obranimo naslov najboljih u Europi. Nama je naime ovo natjecanje ujedno i kvalifikacijsko za Svjetsko prvenstvo u Dohi, u veljači 2024., ali Europsko prvenstvo u Zagrebu i Dubrovniku također nudi i jedno mjesto za Olimpijske igre u Parizu. Znamo što se od nas očekuje i dat ćemo sve od sebe ponoviti, kako organizacijski, tako i rezultatski uspjeh prijašnjih naših europskih prvenstava, Zagreba 2010. i Splita 2022.”, rekao je Perica Bukić, izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Najčitanije