13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Hrvatski Aircash širi se u regionu – U planu i ulazak na crnogorsko tržište

Kartica plaćanje – Foto: Rido/shutterstock.com

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije.

Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije.

Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za elektronski novac od krovnog regulatora EBA (European Banking Authority).

Približavaju se brojci od milion korisnika i objedinjuju sve potrebne funkcionalnosti za brza, jednostavna i povoljna plaćanja. Osim u Srbiji, planiraju da se prošire na tržišta u Evropi, te posebno u susjedne zemlje – BiH, Crnu Goru i Albaniju.

Ćosić je najavio da u narednim mjesecima izlaze sa uslugom dodjeljivanja IBAN-a svakom korisniku Aircash novčanika.

– Ova usluga će omogućiti brza plaćanja s računa svih banaka na Aircash aplikaciju, instant prenose s Aircasha na bilo koji bankovni račun, te instant prebacivanje novca s drugih mobilnih platformi poput PayPal-a, Revolut-a i sličnih na Aircash istovremeno omogućujući plaćanje i podizanje tog novca putem Aircash Mastercard kartice.

On kaže da zakonske odredbe država Zapadnog Balkana dobro prate EU regulativu, stanovništvo je digitalno pismeno, prihvata nove trendove i inovacije.

– Radujemo se skorom početku pružanja Aircash usluga i nadamo se međusobnom zadovoljstvu i zajedničkom uspjehu. Ne planiramo da pružamo bankarske usluge, banke to rade, te smo otvoreni za saradnju s bankama – kaže Ćosić.

Izvor:eKapija

Najčitanije