20 C
Kotor

Slušaj online radio

Hype u Herceg Novom od 19. do 21. avgusta uz Bajagu, Gibonnija, Who See…

Herceg Novi – Festivalska lokacija; Foto: Hype

Hype, novi muzički festival koji će se u Herceg Novom održati od 19. do 21. avgusta, okupiće elitu regionalne muzičke scene, poručuju organizatori. Naime, u gradu sunca, mora i tradicionalno dobrog provoda, od petka do nedjelje na bini festivala trodnevni lajnap predvode Gibonni, Bajaga i Instruktori i Dr Nele Karajlić, krem regionalne scene koji će napraviti savršenu ljetnju atmosferu na obali Bokokotorskog zaliva, navode domaćini, uz napomenu da je Park Igalo (park Titove vile) na samoj obali mora, pa će svi posjetioci imati jedinstvenu priliku da uživaju u najboljem zvuku i mirisu mora u istom trenutku.

Prvog dana ljubitelji starog dobrog rocka imaće priliku da čuju Dr Neleta Karajlića, pionira sarajevskog Novog primitivizma, poznatog po bezvremenskim hitovima poput “Bos ili hadžija” i “Nedelja kad je otiš’o Hase”.

“Društvo Neletu će praviti punk bendovi Hladno pivo i Brkovi, koji će se potruditi da atmosfera već na početku festivala dostigne maksimum. Nakon tvrđeg zvuka prvog dana, 20. avgusta nas očekuju laganiji ljetni tonovi. Veče počinjemo sa legendarnim splitskim rep-rock bendom The Beat Fleet (TBF) i njihovim ‘Veseljkom’. Logičan slijed događaja je nastup domaće, bokeške rep grupe Who See, kako bi provjerili gdje se kupaš i školjke skupljaš. Za savršeni završetak večeri potrudiće se jedan od najpopularnijih bendova regiona – Bajaga i Instruktori. Za kraj je ostavljen spektakl – dubrovačka senzacija Silente, nakon osvojene Cesarice, dolazi u Herceg Novi da nas ‘Poljube za kraj’ i udare ‘Tercu na tišinu’”, otkrivaju organizatori.

Herceg Novi – Festivalska Foto: Hype

“Na bini na pjeni od mora nasljeđuje ih legenda alternativne pop-rock scene Urban & 4. Uz zvuke talasa ćemo sigurno svi biti njegova voda i dobro zagrijati atmosferu za finale prvog Hype festivala, kada nas očekuje nastup Zlatana Stipišića, bolje poznatog kao Gibonni. Nakon dužeg perioda, omiljeni mediteranski izvođač se vraća u Herceg Novi, da evergrinovima raspameti festivalsku publiku. Slušaćemo ‘Libar’, ‘Posoljeni zrak’ i ‘Lažu fotografije’ do kasno u noć…”, saopštili su organizatori.

Tim festivala najavljuje i dnevne žurke na plaži, kao i puno propratnih događaja koji će se tih dana dešavati duž hercegnovske rivijere. Paketi ulaznica se mogu kupiti na Gigstix sajtu (www.gigstix.com) i to po promotivnoj cijeni od 40 eura, koja traje do isteka zaliha. Sve ostale informacije dostupne su na zvaničnim nalozima festivala na društvenim mrežama i zvaničnom sajtu www.thehype.me.

Najčitanije