12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Institut za biologiju mora sa prijateljima organizuje čišćenje morskog dna

Foto IBM

Čistije more za čistiji život



Povodom Dana planete Zemlje 22. aprila, Institut za biologiju mora, UCG, sa prijateljima organizuje čišćenje morskog dna od čvrstog otpada u Kotorskom zalivu.

Šezdesetih godina prošlog vijeka počelo je podizanje svijesti o ekologiji, očuvanju životne sredine i ljudskom uticaju na nju. Sa sve većim problemom zagađenja naše okoline i otpadom koji ostaje za nama UNESCO je 1969. godine na konferenciji u San Francisku predložio dan koji će biti posvećen planeti Zemlji i nakon toga je 22. aprila 1970. godine prvi put obilježen Dan planete Zemlje.

Od tada do danas milioni ljudi širom planete taj dan posvećuju njenom očuvanju i zaštiti. Zbog toga će Institut za biologiju mora ove godine organizovati čišćenje morskog dna od čvrstog otpada na lokalitetu Prčanj, u blizini Bogorodičinog hrama.

Uz ronioce i osoblje Instituta za biologiju mora ovoj akciji će se pridužiti lokalni ronioci uzgajališta “Luka’s oysters farm” (Milosevic Luka), ronioci iz Portonovi marina i Vatrogasna jedinica Kotor, osoblje i ronioci uzgajališta Montefish i osoblje i logistika DOO Komunalno Kotor.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u akciji 22. aprila (ponedeljak) od 10.30 sati na Prčanju, kako bi ovu akciju čišćenja morskog dna učinjeli što uspješnijom i pomogli našoj planeti.

U sučaju da vremenske prilike ne budu povoljne, akcija čišćenja će se pomjeriti za neki naredni dan.

Za sva pitanja i prijavljivanje kontakt osoba Nikola Đorđević tel: 069 817 211 ili javite nam se djordjevic.r.nikola@gmail.com

Najčitanije