13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Ipak ništa od sezonske brodske linije Zadar – Šibenik – Split

katamaran

Katamaran šibenske tvrtke Envira d.o.o., koji je od 1. travnja trebao povezivati Zadar, Šibenik i Split, čini se da će ostati na vezu u matičnoj luci. Barem u ovoj sezoni.

Kako je na svojoj mrežnoj stranici objavila Agencija za obalni linijski pomorski promet, 17. siječnja tvrtka Envira d.o.o. za pomorski prijevoz uputila je dopis u kojemu navodi kako nije u mogućnosti realizirati namjeru održavanja brzobrodske linije bez obveze javne usluge (sezonske linije) na relaciji Split – Šibenik – Zadar i obratno od travnja do listopada 2019. godine zbog nemogućnosti pravodobne nabave broda koji bi udovoljio standarde sigurnosti plovidbe i udobnosti za putnike na toj liniji.

Tijekom ove godine, navodi državna agencija, tvrtka Envira d. o. o. najavljuje nastavak pripremnih radnji za nabavu broda s ciljem realizacije brzobrodske linije koja bi povezala tri Zadar, Šibenik i Split, odnosno tri županije.

Agencija podsjeća da je 30. avgusta 2018. godine, a na zahtjev podnositelja Envira d.o.o. za pomorski prijevoz, izdala prethodnu suglasnost za održavanje linije bez obveze javne usluge na relaciji Split – Šibenik – Zadar i obratno, a koja bi se primjenjivala nakon što podnositelj ispuni propisane uvjete za brod i brodara.

Vijest da će se nakon 120 godina obnoviti popularna brodska pruga u javnosti je dočekana s oduševljenjem. Liniju je, kako je objavila Slobodna Dalmacija, trebao održavati brzi brod u aranžmanu šibenske tvrtke Envira, iza koje stoji norveška kompanija “Vidar Hop Rederier”.

Planirano je da se na brzobrodskoj pruzi od Splita prema Šibeniku i Zadru plovi svaki dan od 1. aprila do 31. oktobra. Katamaran bi iz Splita isplovljavao za Šibenik u 9 sati, u 10.35 nastavio bi put prema Zadru, gdje bi stizao u 12.40. Iz Zadra prema Šibeniku isplovljavao bi u 17.30, a iz Šibenika za Split u 19.35, s očekivanim terminom dolaska u 21.10 sati.

Prema objavljenom cjeniku, putnička karta na najduljoj relaciji od Splita do Zadra stajat će 158 kuna, a od Splita do Šibenika i od Šibenika do Zadra po 110 kuna.

Sve to, čini se, barem za ovu sezonu, pada u vodu i ostaje jedino nadati se da će šibenska tvrtka Envira odgovarajući brod nabaviti do sljedeće godine.

Najčitanije