19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Iz štampe izašao 188. broj Hrvatskog glasnika, koji potpisuje novi urednik Nikola Dončić

Hrvatski glasnik

Iz štampe je izašao 188. broj “Hrvatskog glasnika” glasila Hrvata Crne Gore. Novi urednik Hrvatskog glasnika, novinar Nikola Dončić, u uvodniku ističe da je nakon dugog vremena konačno među “kockastim” koricama, vjerujući i dalje u izniman značaj Glasnika za hrvatsku zajednicu te tradicionalne građanske vrednote po kojima se prepoznaje Boka Kotorska.

“Doista sam sretan što je upravo božićno izdanje prvo koje potpisujem…” – poručio je Dončić.

U ovom izdanju Hrvatskog glasnika, između ostalog, možete pročitati intervju sa Mirkom Vičevićem, predsjednikom Hrvatskog građanskog društva, tekst o popisu stanovništva “Vjerni, povjesni i sebe svjesni” razgovor sa Adrijanom Vuksanovićem predsjednikom HGI-a i Zvonimirom Dekovićem, predsjednikom HNV-a. Donosimo tekst o predaji Inicijative za povratak statusa grada Kotoru, Zmajevići-nadbiskupi, mecene, društveno-politički stratezi, Svečano proslavljen blagdan bl. Gracije iz Mula, Kotorska biskupija upriličila Advent u slici i riječi, tu je i razgovor sa Nadom Baldić, sopranistkinjom, zatim Zapisi s muljanske rive, kao i priča o crkvi Svetog Petra u Bogdašićima…

Časopis možete pronaći u katedrali Svetog Tripuna, uredu HGD CG, u Tivtu u uredu Hrvatskog nacionalnog vijeća i u Župnom uredu Svetog Nikole na Prčanju.

Podsjetimo, na Skupštini HGD-a održanoj 27. oktobra 2023. urednica Tijana Petrović, koja je punih 12 godina uređivala časopis, zbog drugih profesionalnih i privatnih obaveza zahvalila se na suradnji.

“Nakon punih 12 godina više nisam u mogućnosti odgovoriti tom zadatku. Hvala svim saradnicima, UO i čelnicima društva što ste imala razumijevanja za mene…“ – kazala je tada Tijana Petrović.

Podsjećamo, prvi broj Hrvatskog glasnika izišao iz tiska 7. februara 2003. godine. Do danas štampano je 188 brojeva.

Novi broj dostupan je u elektronskom izdanju na portalu HGD-a u rubrici Hrvatski glasnik.

Najčitanije