24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Iz TO Kotor apeluju za čistiji grad

Iz TO Kotor apeluju za čistiji grad
Foto TO Kotor

Iz Turističke organizacije Kotor danas su uputili apel građanima za čistiji grad.

Poštovani privrednici Kotora, mještani, turisti, proteklih mjeseci Turistička organizacija opštine Kotor u okviru projekata “Volim Kotor” i “Nautica CBC”, a u saradnji sa Sekretarijatom za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje Opštine Kotor, JU Muzejima Kotor, DOO “Komunalno Kotor” i Direkcijom za uređenje i izgradnju Kotora uređuje novi đardin u Starom gradu.

Radi se o platou ispred crkve Sv. Pavla koji je godinama unazad, nemarom Kotora i Kotorana prepoznat po odlaganju smeća, te neprijatnim mirisima. Gotovo svakodnevno, pomenuti plato bivao je zatrpan raznim otpadom kao posljedica nepoštovanja procedura oko odlaganja istog  i nepristojnog ponašanja pojedinaca.

Fotografije koje zatičemo, uprkos započetom uređenju, nažalost, pokazuju visok stepen nekulture.

Foto TO Kotor

Prostor smo uredili na način da smo obezbijedili pametnu klupu, kupili zardinjere, posadili cvijeće, te osmislili još brojne sadržaje koji će ovaj kutak učiniti posebnim. Sada, u ovoj fazi realizacije, plato izgleda kao na fotografijama, uz primjetno oduševljenje kako mještana, tako i turista.

Ulažemo velike napore da u saradnji sa Komunalnom inspekcijom regulišemo problem odlaganja smeća, te sankcionišemo nemarnost i neodgovornost. Takođe, želimo da informišemo sve da je pomenuti prostor pod video nadzorom i šaljemo  POSLJEDNJI APEL I UPOZORENJE SVIMA koji ne žele da promijene svoje navike, te doprinesu održavanju ćistoće grada, da će Komunalna  inspekcija od sjutra prekršajno goniti sva fiziča i pravna lica, u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima.

Foto TO Kotor

Takođe, evo i fotografija ostavljanja smeća, spontano uz laganu šetnju, neposredno nakon cjelodnevnog uređenja i pranja prostora od strane zaposlenih u TO Kotor.
Kotore je li te stid???

Foto TO Kotor

Najčitanije