18 C
Kotor

Slušaj online radio

Izgradnja Autobuske stanice i Olimpijskog bazena u Igalu biće kandidovani za kapitalni budžet države

Buduća Autobuska stanica HN

Osim projekata čija je realizacija počela, poput izgradnje saobraćajnice i vodovodne mreže na Luštici, Opština Herceg Novi će za finansiranje iz kapitalnog budžeta države predložiti još nekoliko važnih infrastrukturnih projekata.

Sekretar za prostorno planiranje i izgradnju Vladislav Velaš među najvažnije izdvaja nastavak izgradnje nove Autobuske stanice i Olimpijskog bazena u Igalu.

-Od projekata koje predlažemo za narednu godinu za kapitalni budzet države, koji još nije usvojen, su  Faza 2 glavne Autobuske stanice; za uređenje terena i samo opremanje planirana su sredstva od oko 3, 5 miliona eura. Zatim, jako bitna i lijepa stvar je i Olimpijski bazen u Igalu. Nedavno je objavljeno idejno rješenje koje je jako dobro, i siguran sam da će kao takvo ući u kapitalni budžet za narednu godinu, a možemo očekivati već naredne godine i tender za izvođača radova.

Idejno rješenje Bazen Herceg Novi

Za finansiranje iz kapitalnog budžeta države u narednoj godini, Opština Herceg Novi će predložiti i rekonstrukciju saobraćajnice od skretanja za Njivice do graničnog prelaza Kobila, na kojoj će prethodno biti izgrađena javna rasvjeta.

-Jedan od projekata koji ćemo kandidovati za kapitalni budžet je i rekonstrukcija magistralnog puta od skretanja za Njivice do graničnog pralaza sa Hrvatskom. Za tu dionici upravo ovih dana donosimo odluku o izboru izvođača za izgradnju javne rasvjete. Za te radove je bio raspisan tender od 160 000 eura,  pristiglo je pet ili šest ponuda, i uskoro ćemo znati ko će izvoditi te radove. Nakon toga logično bi bilo da se uradi i rekonstrukcija, odnosno asfaltiranje cijele te dionice, i to ćemo kandidovati za kapitalni budžet, najavio je Velaš.

Od projekata koji treba da se realizuju iz budžeta Morskog dobra, narednih dana bi trebalo da bude izabran izvođač radova rekostrukcije šetališta od Meljina do hotela “Plaža”.

Izvor:RTHN

Najčitanije