11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Izgradnja pasarele i komunalna infrastruktura prioriteti u MZ Zelenika-Kuti

Izgradnja pasarele i komunalna infrastruktura prioriteti u MZ Zelenika-Kuti

Nosioci čelnih funkcija Opštine Herceg Novi obišli su u četvrtak Zeleniku, sa rukovodstvom te Mjesne zajednice, kako bi zajedno na terenu konstatovali prioritetne probleme i koordinisali njihova rješenja.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić podsjetio je da je od prošlogodišnjeg obilaska terena sa rukovodstvom MZ Zelenika-Kuti urađeno dosta, a tokom jučerašnjeg utvrđeni su prioritetni zadaci koje bi trebalo rješavati u narednom periodu.

Prema njegovim riječima, potrebno je proširiti ulice i puteve na određenim tačkama u tom naselju, kompletno završiti izgradnju kanalizacione infrastrukture, kao i sanirati ili izgraditi trotoare, a kod Osnovne škole „Ilija Kišić“ postaviti vertikalnu i horizontalnu signalizaciju koja će vozače upozoravati da sporije voze i tako unaprijediti bezbjednosti đaka.

Katić je istakao i da će jedan od zadataka koje će lokalna uprava realizovati biti i izgradnja pasarele kod lokala „Marinero“. Volja i želja za rješavanjem tog problema postoji još od ranije, međutim, kako je predsjednik istakao, zbog problema sa prostorno planskom dokumentacijom i Direkcijom javnih radova, nije bilo moguće ranije riješiti ovaj problem.

Izgradnja pasarele i komunalna infrastruktura prioriteti u MZ Zelenika-Kuti

-Na narednoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi predložićemo Odluku o utvrđivanju lokalnog javnog interesa i kroz taj postupak definisati gradnju pasarele. Radi se o projektu o kojem se priča već 15 godina, a sada ulazimo u njegovu realizaciju, istakao je Katić.

Kako je kazao predsjednik MZ Zelenika-Kuti Predrag Vujnović, na nekoliko lokacija je potrebno sprovesti radove manjeg obima na postavljanju rešetki uz puteve, a sve kako bi se spriječilo plavljenje tokom kišne sezone, što je ranije bio uzrok nemogućnosti odlaska djece u školu.

On je podjsetio i da Mjesna zajednica već neko vrijeme ima spreman projekat rekonstrukcije ulice Velika voda i Župa Dračevica, kao i izgradnje trotoara i rekonstrukcije raskrsnice duž Jadranske magistrale od marine Zelenika do Zmijica. Projekat nikada nije dočekao sprovođenje, a kako se čulo tokom jučerašnjeg obilaska, tokom naredne godine uslijediće prvi koraci na realizaciji tog projekta.

Sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem, potpredsjednicima Danijelom Đurović i Milošem Konjevićem, teren su obišli i menadžer Opštine Dragan Šimrak, direktori preduzeća „Komunalno stambeno“ i „Čistoća“ Jasmina Konjević i Vladimir Arsić, kao i načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić.

Najčitanije