24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba “Heritage touch”

Kotor foto Boka News

Izložba pod nazivom “Heritage touch” (“Dodir nasljeđa”) biće otvorena u petak 16. februara u 11 sati u prostorijama Dnevnog boravka za starija lica i lica sa invaliditetom u Rakitama.

“Heritage touch” realizuje Muzejsko društvo Crne Gore u sradnji sa muzejima i institucijama iz Crne Gore, uz podršku Balkan Museum Network, a namijenjena je slijepim i slabovidim osobama kao jednoj od najugroženijih i najmarginalizovanijih grupa muzejskih posjetilaca. U realizaciji projekta “Heritage touch” je, pored Muzejskog društva Crne Gore uključena Biblioteka za slijepe Crne Gore, Prirodnjački muzej Crne Gore, Zavičajni muzej iz Pljevalja, JU Muzej i galerija Tivat, Zavičajni muzej iz Nikšića i OJU Muzeji Kotor.

Na izložbi će biti predstavljeni odabrani reprezentativni predmeti u 2D štampi koji predstavljaju kulturnu i prirodnu baštinu Crne Gore, a čuvaju se u muzejima koji su partneri u realizaciji projekta. Svaki muzej zastupljen je u izložbi sa tri izložbena panoa odnosno sa tri predmeta koji će (na jednom panou) biti predstavljeni preko crteža u 2D formatu, teksta na Brajevom pismu i audio zapisa koji će posjetiocima biti dostupan preko QR coda.

Izložba će biti otvorena do srijede 21. februara, radnim danima od 7 do 15 časova.

Najčitanije