20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba povodom 40 godina od razornog zemljotresa u Budvi

BD Plakat

Grupa entuzijasta okupljena oko NVO “Primorska” pokrenula je veliki multimedijalni projekat “Katastrofa – (SAMO)uništenje 1979-2019”, pripremajući izložbu povodom 40 godina od razornog zemljotresa, koja će kao dio velikog septembarskog festivala knjizevnosti “Ćirilicom”, biti predstavljena od 6. do 15. septembra na nekoliko lokacija u Starom gradu.

Kako ističu organizatori, radi se o najkompleksnijoj lokalnoj izložbi koja se realizuje ove godine, sa više desetina učesnika i saradnika, u saradnji sa JU “Narodna biblioteka Budve” i Zavodom za izgradnju “Budva” AD.

Autori izložbe su: mr Jelena Lazic, Nemanja Kuljača, Merin Smailagić, Miloš Boreta, Marko Kentera i Igor Trnski.

Razgovor o izložbi biće organizovan 6. septembra na Trgu između crkava u Starom gradu, sa početkom u 21 sat, kada će izložba biti svečano i otvorena. Na izložbi će govoriti: mr Jelena Lazić, Vanja Kuznjecov i Željko Mitrović.

Posebnu zanimljivost izložbe predstavlja ekskluzivni film sa većim brojem sagovornika o svim važnim segmentima kako samog zemljotresa tako i njegove obnove.

Izložba će biti postavljena na panoima od ulaza u Stari grad do Trga između crkava, kao i u crkvi Santa Maria.

Organizatori trećeg književnog festivala “Ćirilicom“, koji će se u Budvi održati od 1. do 15. septembra, su JU Narodna biblioteka Budve i Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije