24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima „Život čini zdrava hrana bez duvana”

Izložba povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima „Život čini zdrava hrana bez duvana”
Daria Emrić

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) i Opština Kotor u saradnji sa Organizacijom žena Risan, OŠ „Veljko Drobnjaković” u Risnu i Kaffe barom Route 66 Risan, organizuje povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima izložbu dječjih crteža na temu „Život čini zdrava hrana bez duvana”.

Izložbu će u OŠ „Veljko Drobnjaković” u srijedu 31. maja tekuće godine u 11 sati na sam Dan kada se i obilježava, otvoriti Bojana Petković, sekretarka sekretarijata za kulturnu baštinu Opštine Kotor.

Naglašavamo, po ko zna koji put, da je od posljedica pušenja kao jedne od najtežih bolesti zavisnosti samo u prethodnoj godini, kako navodi Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) u svijetu umrlo preko šest miliona, a u Crnoj Gori preko 1.500 osoba.

Povod za Izložbu je kao što smo naveli Svjetski dan bez duvanskog dima, koji se u svijetu obilježava Odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija od 1988. godine. Za moto ovogodišnjeg 31. maja (World No Tobacco Day 31. May 2023.), SZO (WHO) je odredila temu: „Hrana nam treba, a ne duvan” („We need food, not tobacco”).

Najčitanije