12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor: Predsezona oborila rekorde, početak glavne sezone uz Gibonnija i otvaranje Hyatt hotela

Jovan Ristić

Kotor iz mjeseca u mjesec obara rekorde postavljene prethodnih godina, a zahvaljući bogatom programu manifestacija tokom cijele godine sjajni rezultati se bilježe i van sezone, saopštili su iz Turističke organizacije Kotor.

„Kada je maj mjesec u pitanju, ostvarili smo rezultate koji su zaista za pohvalu. Ostvarili smo nekih 60% više gostiju koji borave u Kotoru i plaćaju boravišne takse. U odnosu na najbolje godine koje su za nama 2019. i 2022. izletnički turizam je u oporavku. Posjeta bedemima i naplata karata kada su bedemi u pitanju je 500% veća u odnosu na prošlu godinu i više stotina procenata veća u odnosu na godine koje su za nama,“ kazao je direktor TO Kotor, Jovan Ristić.

Takvom uspjehu je doprinijelo mnoštvo manifestacija održanih u prethodnom periodu, kao što su Ocean Lava Triatlon, MMA turnira, veliki koncert Sergeja Ćetkovića i Marijane Zlopaše za Dan nezavisnosti, CIM forum. Nakon odlične predsezone, sjajnim programom će biti otvorena i glavna turistička sezona.

„U petak, 2. juna od 20h po prvi put otvaranje sezone uz koncert jedne od najvećih regionalnih zvijezda, Gibonnija, na glavnom gradskom trgu. Predgrupa će biti anasambl Toć. Rekao bih jedan muzički i scenski spektakl do sada neviđen u našem gradu,“ najavio je Ristić.

TO Kotoro ovaj veliki koncert organizuje uz podršku generalnog sponzora Hyatt Regency Kotor Bay Resorta koji će biti svečano otvoren 1. juna. Ovo je prvi Hyatt-ov hotel u Crnoj Gori, koji će gostima pružiti priliku da iskuse dramatičan pejzaž Kotorskog zaliva u ambijentu koji je osmišljen tako da pruži savršen komfor uz besprekoran servis.

Larisa Jovanović

“Dolaskom Hyatt-a u Crnu Goru dajemo dodatnu vrijednost našoj zemlji kao turističkoj destinaciji i vjerujem da ćemo dati podsticaj i ostalima da zajedničkim snagama nastavimo da radimo na podizanju nivoa usluge kako bismo u godinama koje dolaze ostali jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija,” kazala je menadžerka Hyatt Regency Kotor Bay Resorta, Larisa Jovanović.

Jovanović je pozvala sve Kotorane i mnogobrojne goste da 2. juna budu na Trgu od oružja i uz Gibonnijev koncert nazdrave svemu lijepom što dolazi kako za Hyatt Regency Kotor Bay Resort, ali i za Kotor kao grad tokom predstojeće sezone.

Kako bi i ova sezona bila nezaboravna biće organizovane tradicionalo uspješne manifestacije kao što su ljetnji karneval, Bokeška noć, Kotor Art, Kotorski festival pozorišta za djecu, najavili su iz TO Kotor.

Izvor:Mediabiro
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije