12 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića

izložba

Kulturni centar Nikola Đurković, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Pomorska biblioteka Kotor organizuju otvaranje Izložbe Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića u utorak, 10. 12. 2019. godine u 12 sati u Memorijalnoj sali Pomorske biblioteke u Dobroti.

Akademik Vladislav Brajković, evropski stručnjak za pomorsko pravo, svojim znanjem, društvenim angažmanom, entuzijazmom i, iznad svega, privrženošću svojoj rodnoj Boki Kotorskoj, znatno je doprinio revitalizaciji i razvoju pomorske privrede Crne Gore nakon Drugog svjetskog rata, kao i obnovi pomorskog školstva i njegovom podizanju na visokoškolski nivo. Biblioteka akademika Vladislava Brajkovića predstavlja obimnu stručnu biblioteku u kojoj preovlađuju jedinice vezane za oblast (međunarodnog) pomorskog prava kojim se akademik bavio tokom svog plodnog naučnog rada.

Izložba je rezultat implementacije projekta Izložba Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića, koji je sufinansiran iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2019. godinu Ministarstva kulture Crne Gore.

Najčitanije