15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Japanska aviokompanija ANA vraća se s direktnim linijama za Dubrovnik i Ljubljanu iz Tokija i Osake

ANA

Najveći japanski avioprijevoznik All Nippon Airways (ANA) vraća se s čarterima za Ljubljanu i Dubrovnik iz Tokija i Osake u organizaciji najvećeg japanskog turoperatora, JTB Travel.

Prvi let iz Osake za Ljubljanu očekuje se 31. avgusta, a prvi let iz Tokija za Ljubljanu 14. septembra. Iz Dubrovnika će prvi čarter za Tokio letjeti 7. septembra, a za Osaku 21. septembra. Putnike će prevoziti Anin Boeing 787-9 koji ima kapacitete sjedala za maksimalno 395 putnika.

U odnosu na uvođenje redovnih linija za Hrvatsku i prihvaćanju Air Service Agreement-a između Hrvatske i Japana, prvi krug bilateralnih pregovora odrađen je u studenom prošle godine. Japanski ministar vanjskih poslova potvrdio je da postoji stabilna potražnja za zračnim povezivanjem Hrvatske i Japana u budućnosti, kao i JTB Travel, najveća japanska travel kompanija.

Ranije ove godine su iz Ministarstva turizma izjavili kako je „strateški cilj Ministarstva razviti Hrvatsku kao destinaciju koja je dostupna raznim zrakoplovnim tvrtkama, posebice prije i poslije vrhunca ljetne sezone. Zato se okrećemo prema azijskom tržištu, prvenstveno Koreji, Japanu i Kini“.

Broj japanskih turista koji posjećuju Hrvatsku stalno raste. Tako je prošle godine zabilježeno ukupno 159.574 turista iz Japana, što predstavlja povećanje od 12,3 posto u odnosu na 2017. godinu. Većina ih je ostala u Dubrovniku, a slijede Zagreb, Plitvička jezera, Split i Opatija.

Najčitanije