15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Jedriličari “Tutta Trieste 2” iz Kotora treći na 87. Mrdujskoj regati krstaša, pobjednici “Mornar Molo Longo”

Foto Tom Dubravec, Božidar Vukičević / Hanza Media

Pobjednik 87. Mrdujske regate krstaša je posada ‘Mornar Molo Longo’ iz JK Mornara sa kormilarom Tončem Stipanovićem. Oni su zadanu rutu od Splita pa oko otočića Mrduja te nazad podno splitskog Sustipana, sve u dužini 22 nautičke milje projedrili za 3 sata i 6 minuta ispred flote od 150 brodova koji su u nedjelju zajedrili na ovom ‘festivalu od idara’.

Drugo mjesto piše se članovima JK Labuda, organizatora ove jedriličarske manifestacije, brodu ‘Polet’ skipera Nikole Deškovića.

Treći su bili lanjski pobjednici regate, momci iz kotorskog kluba Lahor na brodu ‘Tutta Trieste 2’ sa Milošem Radonjićem u kokpitu.

Foto Tom Dubravec, Božidar Vukičević / Hanza Media

Tačno u 11 sati start 87. Mrdujske regate označio je pucnjem iz pištolja s broda Lučke kapetanije ‘Pojišan’ poteštat Andro Krstulović Opara.

Foto Tom Dubravec, Božidar Vukičević / Hanza Media

Po laganom jugozapadnjaku jačine od 5 do 6 čvorova flota od 150 brodova zaputila se prema Mrduji, no ubrzo su favoriti iskočili ispred većine. Kako vjetar ‘miša’, vodeći su se izmjenjivali na pozicijama pa je u jednom trenutku u vodstvu bio maxi krstaš imena ‘Tutta Trieste 2’ kormilara Miloša Radonjića iz Kotorskog kluba Lahor, inače lanjski pobjednici Mrduje.

Najčitanije