16.4 C
Kotor

Slušaj online radio

JP Morsko dobro – Ekološke akcije duž primorija

Cišćenje Belana
Cišćenje Belana

Povodom Dana planete Zemlje 22. aprila, čišćenje i uređenje naše obale nastavljeno je akcijama u Tivtu, Kotoru i Baru, saopštili su iz JP Morsko dobro.

“U saradnji sa ekološkom sekcijom Srednje mješovite škole „Mladost“ iz Tivta, očistili smo plažu Belane. Akciji su se pridružila i djeca odjeljenja III4 Osnovne škole „Drago Milović“, koja su od prikupljenog otpada, a u sklopu radionice „Naše more, čisto more“ napravila skulpturu „Akvarijum“, kao simbol očuvanja naše obale.

Uporedo sa akcijom u Tivtu, u saradnji sa NVO Eko cenatr „Delfin“ iz Kotora realizovana je akcija uređenja obale i parka u Risnu. Akciju su se pridružila djeca OŠ „Veljko Drobnjaković“ , MZ „Risan“ kao i Udruženje žena Risna. Pored radnih akcija u Boki, Dan Planete Zemlje obilježen je i na drugom kraju obale i to velikom ekološkom akcijom u Baru.

Čišćenje Belana
Čišćenje Belana

U sklopu akcije “Za još ljepše obale” koju je inicirala Turistička organizacija Bara, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je u saradnji sa Izviđačkim odredom „24. novembar” organizovalo čišćenje dijela plaže Topolica, na potezu od Gradske marine do ušća rijeke Željeznice u more. Današnjoj akciji se odazvao veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola u Baru koji su radno i veselo obilježili Dan planete Zemlje”, saopštili su iz Morskog dobra.

Najčitanije