16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor biće koproducent predstave za djecu „Zelena gora“

JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor biće koproducent predstave za djecu „Zelena gora“

JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor biće koproducent predstave za djecu „Zelena gora“, čiju produkciju potpisuje NVO “Teatar mladih”.

Ova predstava ima za cilj da kroz kreativan i emotivan način probudi kod najmlađe populacije svijest o značaju očuvanja životne sredine, ali i da ih istovremeno edukuje o djelima i navikama kojima se doprinosi zaštiti prirode i živog svijeta oko nas.

Direktor kotorskog Kulturnog centra g.Vladimir Bujišić potpisao je sa direktorom Direktorata za ekologiju, Dušanom Bugarinom i direktorima Agencije za zaštitu životne sredine, Eko fonda, Nacionalnih parkova, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i Prirodnjačkog muzeja, Milanom Gazdićem, Draškom Boljevićem, Aleksandrom Bulatovićem, Dušicom Brnović i Natalijom Čađenović, ugovor o sprovođenju projekta edukativne predstave za djecu

Tom prilikom je izjavio da su kultura i zaštita životne sredine cjeline koje se moraju dopunjavati, pogotovo danas, kada je ekologija globalni problem.

„Naš cilj će biti ispunjen ako dopremo makar i do jednog djeteta u tome da promijeni svoju svijest o značaju očuvanja životne sredine“, kaszao je Bujišić .

Premijera predstave “Zelena gora” planiranja je na Svjetski dan zaštite životne sredine, 05og juna 2022.g.  u Kotoru..

Najčitanije