16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Jugo i kiša stvorili probleme

Nevrijeme je donijelo probleme i Novljanima. Zbog jake kiše koja je u kratkom vremenu pala oko 90 litara na metar kvadratni za svega dva sata poplavljene su javne površine i saobraćajnice kod Kružnog toka u Meljinama, na Škveru, u Igalu, Savini na rivijeri. Izlio se i potok Nemila u Meljinama, pa se saobrćaja preko Savine.

Prema riječima načelnice Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Marije Bošković, jutros od sedam časova Call centru je pristiglo više od 30 prijava.

“Uglavnom je riječ o plavljenju ugostiteljskih i stambenih objekata. Ekipe su na terenu izlaze po prijavama građana i evidentiraju činjenično stanje. Takođe u stalnoj komunikaciji sa dežurnim ekipama Čistoće, Komunalno stambenog preduzeća kako bi se pravovremeno djelovalo u cilju izbjegavanja neželjenih posljedica po građane i imovinu”, kazala je Bošković.

Građani javalju da su izbačeni šahotivi u Ulici Prve bokeške brigade od Starog Doma zdravlja prema Kanli kuli. Šahtovi su prekrivenim vodom tako da predstavljaju opasnost za vozače i prolaznike.

Dežurnima u Službi zaštite i spasavanja u Opštini Herceg Novi non-stop stižu pozivi za intervencije, uglavnom građana čiji su objekti u prizemnim prostorijama poplavljeni.

Autobusima u gradskom saobraćaju je nemoguće proći magistralom.

U Kotoru je jedan kruzer odustao od ulaska u zaliv, a drugi manevriše.

MSC „Opera” koji je jutros trebalo da uplovi u Kotor odustao je od dolaska zbog jakog južnog vjetra

Najčitanije