18 C
Kotor

Slušaj online radio

Južna Istra brendirat će se kao destinacija za kućne ljubimce i stvaranje trail staza

Medulin foto TZ Medulin

Zajednički planovi Klastera Južne Istre kojem pripadaju Turističke zajednice Pule, Vodnjana, Medulina, Fažane, Marčane i Ližnjana, predstavljeni su jučer su na Forumu.

Prema riječima Sanje Cinkopan Korotaj, direktorice TZ Pula, prvi projekt koji će se ove godine realizirati je “Pet friendly” projekt s ciljem brendiranja cijele destinacije južne Istre prilagođene za kućne ljubimce. Veliku ulogu u realizaciji projekta imat će pružatelji raznih usluga, a posebice oni koji nude smještaj. Sve više turista putuje sa svojim kućnim ljubimcima što je stvorilo potrebu za smještajnim objektima koji su “pet friendly”. Slijedom toga, objekti koji primaju kućne ljubimce posebno će se izdvojiti i promovirati.

– U sklopu “pet friendly projekta” s kojim sada krećemo, pozivamo sve koji pružaju usluge vezano za kućne ljubimce, kao i smještajne i ugostiteljske objekte da se jave u svoju turističku zajednicu i postanu dio projekta, kazala je u ime Klastera Južne Istre Sanja Cinkopan Korotaj.

Dodala je i kako se nastoji proširiti sezonu, kao i ponudu i kroz stvaranje pješačkih “trail” staza za aktivnost “trekkinga”, pješačenja po različitim stazama u prirodi. To bi se ostvarilo pod uvjetom da se dobije još novčanih sredstva iz Fonda.

Direktor TZ Medulin, Enco Crnobori, ukazao je na brojne smještajne objekte u Općini Medulin koji su prikladni za trenutnu epidemiološku situaciju.

– U Općini Medulin imamo sedam velikih autokampova, 20 malih kampova i Kamenjak gdje ljudi vole boraviti. S obzirom na trenutno stanje u kojem živimo, napomenuo bih da je, prema istraživanju Instituta za turizam (Tomas istraživanje), percepcija osobne sigurnosti turista za našu destinaciju 2010. godine bila je na petom mjestu, a 2020. godine došla je na prvo mjesto, kazao je Crnobori koji se nada da će rezultati ove turističke sezone biti dobri kao i prošle godine, ako ne i bolji.

Izvor:Hina

Najčitanije