20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – 11 turističkih objekata dobilo oznake Safe travels

Safe travels HN

Svjetsko vijeće za turizam i putovanja, koje predstavlja globalni privatni sektor putovanja i turizma, dodijelilo je Crnoj Gori međunarodnu oznaku Safe travels/Sigurna putovanja. U Herceg Novom je već 11 hotela, odnosno turističkih objekata su nosioci ove oznake, navodi se na Facebook stranici lokalne Turističke organizacije.

Riječ je o posebno dizajniranoj oznaci, zbog zdravstvene krize Kovid-19, koja putnicima omogućuje prepoznavanje odredišta i kompanija širom svijeta koje su usvojile globalne zdravstvene i higijenske standarde, kao važan preduslov sigurnog putovanja.

Nosioci etikete u Herceg Novom su: hoteli Park, Delfin i Kumbor, dva butik hotela Casa del Mare, zatim Katunjanin, Light House Igalo, Olimpija, Novi, Institut Igalo i Gradska kafana.

Podsjećamo, NTO CG je nositelj oznake u Crnoj Gori, a svi zainteresirani učesnici u turističkom sektoru poput hotela, restorana, zračnih prijevoznika, turoperatora, pružatelja usluga prevoza, aerodroma i ostalih, mogu se prijaviti, pod uvjetom da se upoznaju i implementiraju standardi definirani zdravstvenim protokolima.

Nosioci oznake “Sigurna putovanja” u Europi su, pored Crne Gore, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Portugal, Španjolska, Ukrajina i Turska, kao i 20 zemalja SAD-a, Afrike, Bliskog istoka i pacifičke Azije.

Najčitanije