12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kajaci nabavljene preko NAUTICA CBC projekta dostupni studentima Pomorskog fakulteta Kotor i turistima

Foto Pomorski fakultet Kotor

Kajaci koji su nabavljeni u okviru Nautica CBC projekta, sufinansiranog sredstvima ERDF i IPA II fondova Evropske unije, prvenstveno će ovog ljeta biti dostupni nautičkim turistima sa svrhom unaprijeđenja nautičke ponude Kotora, ali i studentima Pomorskog fakulteta Kotor u okviru praktičnog dijela nastave.

Profesori Pomorskog fakulteta iz Kotora su sa studentima sva tri studijska programa, Nautika i pomorski saobraćaj, Pomorska elektrotehnika i Brodomašinstvo realizovali su u srijedu 18. maja praktičnu nastavu u vidu vožnje kajaka zalivom, nakon čega studenti nijesu krili zadovoljstvo.

Osnovni cilj projekta Nautica CBC je ojačati, diverzifikovati i integrisati prekograničnu turističku ponudu unutar Programa kroz razvoj novog turističkog proizvoda i usvajanje novih znanja i sektorskih vještina.

U sklopu projekta razvija se inovativna mobilna aplikacija za nautičare i turiste bez automobila.

Foto Pomorski fakultet Kotor

Jedna od najvažnijih aktivnosti je poboljšanje turističke infrastrukture za nautički turizam i turizam bez automobila u Kotoru (CG) i Starom Gradu (HR), kupovinom opreme, kao i razvoj i promocija tradicionalne gastronomije na prekograničnom području putem digitalne interaktivne kuharice „Okus tradicije“, koja će biti dio zajedničke mobilne aplikacije za nautičke turiste „NAUTICA CBC“.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije