15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kalafati Bokovci obnavljaju snast “Jadrana”

Bokovac

Majstori ugledne barske kalafatske radionice Bokovac okončali su obnovu dijela snasti školskog broda “Jadran” Mornarice VCG.

Ova radionica je na javnom konkursu Ministarstva odbrane (MO) dobila posao popravke tri “Jadranova” drvena elementa-snasti, odnosno dijelova brodske opreme koji neposredno ili posredno služe za nošenje jedra.

Miroslava Lala Bokovac, ovlašćeni zastupnik Kalafatske radionice Bokovac, izjavila je za Feral.bar da se u ovaj zahtjevan poduhvat “krenulo sa mnogo entuzijazma, uz međusobno povjerenje sa posadom jedrenjaka”.

Ona je istakla da je radionica, registrovana zvanično kao “Wooden boats Bokovac” potpisala ugovor sa MO u junu ove godine, sa rokom završetka radova od šest mjeseci.

Bokovac

– Sa ponosom možemo reći-nakon krmenog debla, završen je i prikosnik.

Nenad (Bokovac) kao veliki majstor u izradi dijelova nije dao samo svoje ruke i znanje, već i svoj duh i snagu da čuveni jedrenjak svoja jedra raširi što prije baš u Baru.

Nastavljamo dalje izradu novih drvenih elemenata snasti napornim radom, snažnom voljom i željom svih uključenih u ovaj proces, da nam “Jadran” zablista -istakla je Bokovac.

Ona se posebno zahvalila posadi “Jadran” sa kapetanom Ivanom Lakovićem na čelu.

Bokovac

-Njihovo zalaganje tokom izgradnje je veliko, pokazali su stručnost, a posebno želju da snasti budu u visokom sjaju-rekla je Bokovac.

Kako je dodala, kalafatska radionica je sada u pregovorima da preuzme popravku i preostalih dijelova snasti, “kako bi sve bilo obnovljeno”.

/Feral.bar/

Izvor:Feral.bar

Najčitanije