16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kalafati Bokovci za mlade Bara

Kalafatska radionica Bokovac

Čuvena kalafatska radionica Bokovac iz Bara je čvrsto odlučila da naša mladost jedri u kuterima kao nekad, a nadamo se i što prije.

Naime, kao što su lokalni portali ranije upoznali javnost, radovi na obnovi i osposobljavanju kutera Srednje stručne škole u Baru teku predviđenom dinamikom.

Izvršna direktorka radionice Bokovac, Miroslava Lala Bokovac je puna entizijazma i željno iščekuje dan kada će đaci pomenute škole zaveslati i zajedriti kuterima kao nekad- složno, timski i punim plućima.

“Najavljujemo učešće našeg veslačkog tima na regati koju planiramo da organizujemo između 21. i 25.maja u Baru. Takođe, uz podršku škole, želimo da članove našeg tima upoznamo sa jedriličarskim timovima iz okruženja, konkretno ovog proljeća to bi bio tim iz Opuzena. Ulaganjem u našu mladost, stvaranjem mogućnosti da razvijaju zdrav duh i pružanjem sportskog ambijenta za širok spektar zdravih stilova života, zapravo ulažemo u perspektivnu budućnost, širenje vidika, prihvatanje zdravog takmičarskog duha,a istovremeno u djeci ćemo vidjeti odsjaj našeg pozitivnog djelanja, jer samo zajedničkim, timskim radom možemo dokučiti naizgled nedokučivo.

Za takve poduhvate ne žalim niti vrijeme niti finansijska sredstva, ali bih voljela da nam se pridruže privrednici na lokalnom i državnom nivou, da daju podršku i doprinos , sa ciljem da naši veslači budu neprikosnoveni. Ovom prilikom želim da se zahvalim firmi MMS Sailing Team iz Kotora, na čelu sa kapetanom Milošem Radonjićem, koji je u samom začetku podržao našu ideju kroz sponzorstvo.”

Kalafatska radionica Bokovac

Bokovac zatim naglašava da smo na podneblju koje je tradicionalno usmjereno ka aktivnostima na moru i u vezi sa morem, i u biti nam je dužnost da njegujemo duh naših predaka i otimamo od zaborava ono što je krasilo život ljudi priobalnog područja.

“U narednom periodu biće nam neophodna sredstva za izradu novih vesala, zatim reprezentativna oprema, odnosno odjeca i obuća za naš tim, zatim zaštitna sredstva i premazi za kutere, tako da nam je pomoć i podrška više nego dobrodošla. Ono što imamo i osjećamo već u prvim danima rada na kuterima je oduševljenje djece dok prate, gledaju i slušaju o aktivnostima koje se odvijaju u radionici i o događajima koje njih očekuju. Ima li veće satisfakcije od toga?” – kaže nam Lala Bokovac.

Oživljavanjem i njegovanjem aktivnosti koje imaju u planu, reprezentuje se veslanje i jedrenje kao zdrav stil života, naš grad prikazujemo kao odličnu lokaciju za sportove na vodi, baštinimo i promovišemo jedinstvenu drvenu brodogradnju u opštini Bar i u okruženju, a neizostavno će sve navedeno uticati na turističku promociju i atraktivnost naše opštine, zaključuje Bokovac.

Najčitanije