10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kampanje podizanja svijesti građana o prevenciji i zaštiti od požara

Kampanja požari sezona

Direktorat za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, u saradnji sa opštinskim Službama zaštite i spašavanja,  svakog maja u svim opštinama u Crnoj Gori organizuje  kampanje podizanja svijesti građana o prevenciji i zaštiti od požara.

Ove godine, umjesto po trgovima Tivta, Kotora i Herceg Novog, Područna jedinica Direktorata za zaštitu i spašavanje Herceg Novi, kampanje organizuje po školama i mjesnim zajednicama, pa je tako za opštinu Kotor izbor MZ Stoliv, a za opštinu Tivat MZ Krtoli.

U Kotoru će kampanja biti organizovana u Domu kulture “Niko Bilafer” u Stolivu u četvrtak, 15. maja u 10 sati.

Kampanju, u saradnji sa Službom zastite i spašavanja Tivat, Službom zastite i spašavanja Kotor,  Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Krtoli, te MZ Krtoli i MZ Stoliv, organizuje Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a CG čiji službenici će građanima dijeliti flajere “Šumski požari-Bezbjednosna uputstva”.

U susret požarnoj sezoni pozivaju sve zainteresovane građane/ke da im se pridruže u kampanji podizanja svijesti o prevenciji i zaštiti od požara, kaže se u saopštenju – Područna jedinica Herceg Novi i Direktorat za zaštitu i spašavanje Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

Najčitanije