15 C
Kotor

Slušaj online radio

Karantin u Igalu popunjen

Institut karantin

Od 120 soba u soliteru Prve faze Instituta Igalo , namijenjenih zapotrebe karantina, danas je popunjena i poslednja . Najbrojniji stanari, čak 90 odsto,  su studenti koji su se vratili iz Srbije.Upravnik karantina Borivoj Vuković kaže da je organizacija dobra, da se poštuje kućni red I sve mjere NKTa, te da će tek krajem naredne sedmice manja grupa  napustiti karantin.

Sobe u karantinu su dvokrevetne, ali se  smješta po jedna odoba, osim u slučaju da neko izrazi želju da bude sa članom porodice ili bliskom osobom, pa je ukupano smješetno 165 lica. O njima brine 12 zaposlenih iz Instituta i 8 pripadnika Vojske Crne Gore  i za sada nema nikavih problema, kaže Vuković.

S obzirom da su u Institutu smješteni i pacijenti , osiguranici crnogorskog fonda zdravstva, Vuković ističe da nema  straha da dodju u kontakt sa licima iz karantina.

“Imaju dva ulaza, pa je nemoguće da se sretnu ljudi iz karantina I drugi pacijenti u Institutu “, izričit je Vuković.

U karantinu  u Igalu su smješetini gradjani iz skoro svih crnogorskih opština, pa i iz Herceg Novog, u kojem je trenutno registrovano 10  osoba pozitivnih na covid 19.

Izvor:S. Kosić

Najčitanije