7 C
Kotor

Slušaj online radio

KIC POP HOR u Kotoru predstavio projekat Bez dileme antifašizam

KIC POP HOR u Kotoru

U velikoj sali kotorskog Kulturnog centra sinoć je KIC POP HOR iz Podgorice predstavio svoj projekat “Bez dileme – antifašizam” koji je obuhvatio dvadesetak pjesama takozvanog partizanskog programa.

Program je počeo spotom pjesme “Bilećanka”, Crnogorskom himnom, himnom Jugoslavije i Internacionalom.

Tokom jednoiposatnog koncerta pjevale su partizanske pjesme “Crveni makovi”, “Ciao bella”, “Kaćuša”, “Ide Tito preko Romanije”, “Oj, đevojko drugarice”, “Mlada partizanka” i druge.

Koncert je praćen audio i video zapisima, slajdovima i fotografijama iz rata koje su pratile svaku pjesmu i dale joj simboličan pečat.

KIC POP HOR u Kotoru

Ove pjesme su podstakle publiku da pusti glas i na obostrano zadovoljstvo zapjeva “Padaj silo i nepravdo” koja je izazvala posebne emocije i pokazala da istorijski junaci i danas žive i da nam se stalno vraćaju.

Kic Pop Hor njeguje pop zvuk, bilo strani ili domaći. Ipak, ono po čemu je ovaj hor postao prepoznatljiv jeste antifašistički program pjesama. To što ih spaja nisu godine, ni profesija, to je neograničena ljubav prema muzici, druženju, pjevanju i nastupima.

KIC POP HOR u Kotoru

Prvi put u Kotoru nastupio je na otvaranju 16. Internacionalnog Ljetnjeg karnevala, ispred Katedrale Svetog Tripuna 01. avgusta 2017. godine.

Na kraju koncerta prisutne je pozdravila Snežana Burzan direktorica KIC-a “Budo Tomović” pod čijim krovom ovaj hor radi, koja se u svoje ime i u ime dirigenta prof. Saše Barjaktarovića zahvalila kotorskoj publici i obećala ponovno druženje.

Najčitanije