20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Klapa Cambi na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Klapa Cambi foto Saša Burić

Jedna od najpoznatijih i najboljih dalmatinskih klapa Cambi nastupiti će u srijedu, 19. jula, na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, sa početkom u 21 sat i 30 minuta.

Ulaznice za koncert su dostupne preko Gigs Tix mreže, putem interneta na www.gigstix.me i širom Crne Gore, na izabranim lokacijama Tobacco S Press kioska.

Klapu čine tenori Eduard Šegota, Jozo Delaš i Duško Britvić, bariton Mislav Biočina, bas-bariton Hrvoje Lozančić i bas Dino Šimera.

Na veliko zadovoljstvo ljubitelja klapskog pjevanja, međunarodni festival KotorArt u saradnji sa predstavnicima nove turističke atrakcije Crne Gore, žičarom Kotor-Lovćen, organizuje Kotor Cable Car serijal, u okviru kojeg nastupa i klapa Cambi.

Ogromno interesovanje publike vlada za koncert klape Cambi, te pozivamo sve ljubitelje klapskog pjevanja da požure po ulaznicu i obezbjede sebi mjesto na koncertu, poslije kojeg, sigurni smo, niko neće ostati ravnodušan. Dobitnica deset Porina, mnogih važnih nagrada u zemlji i inostranstvu, klapa Cambi se ne mora posebno najavljivati. U originalnim i vrlo zahtjevnim vokalnim aranžmanima, očekujemo noć punu lijepih stihova dalmatinskih pjesama u izvođenju sjajnih članova klape Cambi.    – istakli su iz PR službe festivala.

Cambi, jedna od najpoznatijih i najboljih dalmatinskih klapa, osnovana je 1986. godine kao dio KUD-a Cambi iz Kaštel Kambelovca. Apsolutni je pobjednik međunarodnog festivala u Veroni 1998. godine, dobnik Gran prija na Trećem svjetskom prvenstvu horova u Sankt Peterburgu, 2009. godine, višestruki dobitnik nagrada na Festivalu Večeri dalmatinske pjesme, Festivalu dalmatinskih klapa Omiš, Šibenskoj šansoni, dobitnik Nagrade grada Kaštela za ukupan doprinos u kulturi i očuvanju baštine, kao i deset Porina – najvećeg hrvatskog muzičkog priznanja. Klapa uživa popularnost kod publike zbog vrhunskih interpretacija koje nastaju pjevanjem tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme, uključujući i repertoar Zlatana Stipišića – Džibonija. Njene pjesme, poput Ne more mi bit, Kriva karta, Dugo nije pala kiša i Popucale rebatine, imaju po nekoliko miliona pregleda na Jutjubu. Među brojnim nastupima, ističe se koncert povodom obilježavanja 25 godina rada, na Poljudu, pred petnaest hiljada posjetilaca, 2011. godine. Klapa je snimila i objavila desetak albuma od kojih se izdvajaju: Lipa slika, Cambi, Klapa Cambi u Lisinskom, Svitlo jubavi, Od zipke do križa, Ako tako triba bit, Daj da budem tvoj itd.

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva.

Najčitanije