26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Književna omladina posjetila Opštinu Tivat

Književna omladina Tivta

Povodom proslave svog dvadeset sedmog rođendana, predstavnici NVO „Književna omladina Tivta“, posjetili su danas predsjednika opštine Tivat Željka Komnenovića i uručili mu na poklon tortu sa motivom jedrenjaka „Jadran“.

Riječ je o tradicionalnom događaju, u okviru kojeg su tivatski mališani dobili priliku da se upoznaju i razgovaraju sa predsjednikom opštine, a čist grad i više dječijih igrališta bile su samo neke od njihovih želja. Prvi čovjek grada mladim maštaoničarima je najavio da će Tivat uskoro dobiti nova igrališta, ali i škole u Donjoj Lastvi i Gradiošnici i pozvao ih na proslavu Dječije Nove godine na Pinama 30. decembra.

Književna omladina Tivta

Predsjednica ove nevladine organizacije Sandra Slovnikar istakla je da su u protekloj godini realizovane brojne aktivnosti sa fokusom na ekologiju i zaštitu prirode. „Ljetnji raspust zaokružen je ekološkim kampom na Hajli, a odmah nakon toga početak školske godine obilježen je eko akcijama u kojima su „Sovice“ čištile parkove i plaže. Uslijedio je ekološki kros na Solilima i edukativno – kreativna radionica nakon čega su uz pjesmu i smijeh druženje nastavili na žičari. U završnici je i postavljanje 27. kućice za ptice, kao simbola 27 godina postojanja i rada“ – kazala je Slovnikar.

Najčitanije