20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Knud E. Hansen predstavio dizajn broda za krstarenje s pomoćnim jedrima

Foto: Knud E. Hansen

Dizajner brodova i konzultantska tvrtka Knud E. Hansen predstavio je novi dizajn brodova za krstarenje s pomoćnim jedrima koji može primiti do 100 putnika i ima domet od 6000 nautičkih milja.

Danska tvrtka je priopćila kako je 110-metarski kruzer na pogon vjetra usmjeren na tržište avanturističkih krstarenja, dodajući kako je u stanju posjetiti destinacije koje su nedostupne većim brodovima.

“Dio tržišta preferira manje brodove gdje putnici mogu pobjeći od gužve koja se obično nalazi na velikim brodovima za krstarenje”, navodi tvrtka.

Kombinacija dizela s niskom razinom sumpora i snage vjetra rezultira brodom koji premašuje zahtjeve za područja kontrole emisija i svih budućih IMO propisa, objasnio je dizajner. Brod također uključuje baterije koje omogućuju nultu emisiju u luci, kao i posebno zaštićenim područjima.

Brod ima opremu koju je dizajnirao Detlev Loell Ingenieurbüro, GmbH. Snast se sastoji od tri samostojeća jarbola, od kojih svaki ima potpuno jedro glavno jedro s podesivim zaklopcima za optimizaciju dizanja. Ukupna površina jedara, koja uključuje glavno jedro na prednjem jarbolu, iznosi 1.910 četvornih metara.

Najčitanije