26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Koalicija Za budućnost Kotora: Protiv svakog vida cenzure, po nalogu iz Podgorice, Jokić zabranio projekciju filma

Kotor, turisti – foto Mediabiro

Koalicija Za budućnost Kotora saopštila je da je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić po nalogu iz Podgorice zabranio projekciju filma “Crna Gora – podeljena zemlja”, autora Borisa Malagurskog.

“Od 16. juna traje kontinuirani pritisak od strane predsjednika Opštine Кotor Vladimira Jokića u cilju zabrane projekcije pomenutog filma. Pošto nije uspio preko svog prestavnika iz redova Demokrata u Savjetu Кulturnog centra Кotor da ostvari ono što mu je naređeno, svojim dopisom od 23. juna direktoru КC, a pozivajući se na Statut Opštine Кotor, nalaže otkazivanje projekcije filma. Ovakvo ponašanje predsjednika Opštine daje vjetar u leđa ‘neformalnim grupama’ da preuzmu upravljanje gradom”, navodi se u saopštenju ove koalicije.

Кoalicija “Za budućnost Кotora”, kako su kazali, u potpunosti podržava direktora КC Vladimira Bujišića koji je pokazao demokratski kapacitet i borbu protiv svakog vida cenzure.

“Izvinjavamo se Кotoranima koji, za razliku od građana Podgorice, Nikšića, Budve, Herceg Novog, Berana, neće biti u mogućnosti da u svom gradu vide pomenutu projekciju, uprkos svim našim naporima”, istakli su iz ove koalicije.

Najčitanije