23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović drastično redukovao broj zaposlenih u Službi predsjednika Opštine

Tivat – Centar

Gradonačelnik Tivta Željko Komnenović (Narod Pobjeđuje) drastično je redukovao broj zaposlenih u Službi predsjednika Opštine i podijelio je otkaze većini kadrova koje je proteklih nešto preko dvije godine, u Kabinetu predsjednika zaposlio bivši gradonačelnik Siniša Kusovac (DPS).

Komnenovič je krajem novembra donio novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Službe predsjednika Opštine kojoj je on kao predsjednik Opštine na čelu. Po novoj sistematizaciji, kabinet tivatskog gradonačelnika čine samo četiri osobe – ovlašćeno službeno lice za pravne poslove, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću i protokol, samostalni savjetnik za projekte i glavni gradski arhitekta.

Za razliku od dosadašnje organizacije rada u Opštini Tivat za vrijeme dok je gradom upravljala koalicija DPS-SD-HGI, posebna Služba glavnog gradskog arhitekte je ukinuta i sam glavni gradski arhitekta je postao dio kabineta predsjednika Opštine. Zanimljivio je da Komnenović u svom kabinetu, uopšte nije predvidio ni mjesto klasičnog sekretara/ice gradonačelnika i poslove koje je do sada obavljala osoba zapošljena na mjestu sekretarice bivšeg gradonačenika Kusovca, on je ravnomjerno raposredio na službeno lice za pravne poslove, odnosno samostalnu savjetnicu za odnose sa jsvnošću i protokol. Novi tivatski gradonačenik više nama ni šeficu svog kabineta koju su imali svi njegovi prethodnici na toj funkciji.

Za vrijeme Kusovčevog mandata na mjestu, Služba predsjednika Opštine imala je sistematizovanih i popunjenih čak 15 radnih mjesta. Kusovac je pored ostaloga, imao šeficu kabineta, sekretaricu, koordinatorku za protokol, dva vozača i referenta za vozni park,, savjetnicu za poslove Kabineta predsjednika Opštine, savjetnicu za međunarodnu saradnju…

„U odnosu na prethodnu Sistematizaciju ukinuta su radna mjesta: šefa kabineta, koordinatora za protokol, samostalnog savjetnika I za poslove Kabineta predsjednika, samostalnog savjetnika II – poslovnog sekretara, višeg savjetnika III za međunarodnu saradnju kao i menadžera. Poslovi voznog parka, informacionih tehnologija i ljudskih resursa prelaze u Sekretarijat za lokalnu upravu, shodno novoj Odluci o organizaciji i načinu rada lokalne uprave Opštine Tivat”- rečeno je iz Službe predsjednika Opštine Tivat.

Konkretno u Sekretarijat za lokalnu upravu sada prelaze radna mjesta samostalnog referenta za vozni park, referenta vozača (četiri izvršioca), rukovodilac Sektora za informacione tehnologije, samostalni savjetnik I za informatiku i računarstvo, samostalni savjetnik I za internet prezentaciju i prevođenje, samostalni savjetnik III za informacionu podršku i Sistem 48, šef Odjeljenja za upravljanje ljudskim resursima i savjetnik II za ljudske resurse, od kojih je večina za vrijeme DPS-SD-HGI uprave nad Tivtom, bila u kabinetu gradonačelnika i pod direktnom kontrolom Siniše Kusovca.

Što se tiče onih koji su dobili otkaze jer su im radna mjesta ukinuta, Komnenović se zahvalio na saradnji kadrovima koje je Kusovac doveo za svoje najbliže saradnike – njegovoj šefici kabineta Blaženki Pajović, sekretarki gradonačelnika Jovani Đukanović, koordinatorki za protokol Gabrijeli Glavočić, savjetnici za međunarodnu saranju Tamari Rakić i savjetnici za poslove Kabineta predsjednika Opštine Mileni Bogavac-Boričić. Većina njih su imale članske karte DPS-a i Kusovac ih je doveo po partijskoj liniji u svoj kabinet.

Sada ukinuta funkcija menadžera Opštine Tivat već ranije je bila upražnjena od kada je  je Marko Petričević (DPS) pri kraju mandata bivše tivatske vlasti, otišao na mjesto v.d. sekretara za investicije, ueđenja prostora i održivi razvoj, pa je Komnenović i formalno ukinuo to radno mjesto u Službi predsjednika Opštine..

Izvor:S.L.

Najčitanije