25 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović i Petković u Novom Sadu

Prijem u Gradskoj kući

Predsjednik Opštine Željko Komnenović i potpredsjednik opštine Andrija Petković borave u posjeti Novom Sadu, na poziv gradonačelnika Milana Đurića, a povodom obilježavanja 1. februara i 276. rođendana Grada Novog Sada.

Delegacija opštine Tivat prisustvovale je večeri dobrodošlice čiji je domaćin bila predsjednica Skupštine Grada Jelena Marinković Radomirović. Svečani prijem za sve delegacije prijatelje Novog Sada upriličen je 1. februara u svečanoj sali Gardske kuće, gdje je organizovana i razmjena protokolarnih poklona. Uslijedila je svečana Akademija i dodijela Februarske nagrade u Srpskom narodnom pozorištu.

Komnenović i Petković su imali priliku obići Muzej Grada Novog Sada i prisustvovati svečanom ručku na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Potpredsjednik opštine Andrija Petković uporedo radi na organizaciji manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“ koja je planirana za drugu polovinu marta. „Ideja je da predstavimo najbolje što imamo, našu kulturu, tradiciju, gastronomiju i siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Novosađanima ćemo donijeti dašak Boke i Jadrana“ – istakao je potpredsjednik Petković.

Opština Tivat i Grad Novi Sad potpisali su Sporazum o uspostavljanju saradnje u julu 2023. godine, nakon dugogodišnjeg prijateljskog odnosa. Grad Novi Sad obilježava 1. februar, slaveći dan kada je 1748. stekao status slobodnog kraljevskog grada.

Najčitanije