13 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović: Nije bilo šovinističkog skandiranja u Tivtu

Predsjednik opstine Zeljko Komnenovic

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović (Narod Pobjeđuje) saopštio je danas da nakon višeednevnih provjera utvrđeno da se incident u kojem je grupa mladića skandirala „Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji“ i koji je prije nekoliko dana uznemirio javnost Crne Gore kada se njegov snimak pojavio na društvenim mrežama, nije desio u Tivtu.

Na ovaj incidnet ukazala je 15.avgusta  Građanska inicijativa „21.maj“ saopštavajući da je zbog toga policiji podnijela krivilnu prijavu protiv N.N. počinioca i tvrdeći da se incident, po onome što se vidi na društvenim mrežama, desio u Tivtu i da se na njemu vide i „i građani Tivta koji su aktivni u određenim navijačkim grupama.“ Incident su osudile skoro sve partije na političkoj sceni Crne Gore, ali je opozicija, predvođena DPS-om kao maltene gotovu činjenicu, prihvatila da su se nemile scene odigrale u Tivtu.

OO DPS predvođen poslanicom te partije u Skupštini Crne Gore Jovankom Laličić ovo je iskoristio za još jedan javni napad na aktuelnu vlast građanskih listi NP, BF i GB u Tivtu, saopštavajući da „ono što je sigurno na našu veliku žalost i zbog čega smo posebno zabrinuti, je nesporna istina da Tivat od dolaska nove vlasti na njeno čelo, sve više postaje grad u kojem se održavaju skupovi na kojima se šalju nacionalističke poruke, izražava mržnja i netrpeljivost prema nacionalnim manjinama.“

Gradonačelnik Komnenović je danas saopštio da je“imajući u vidu da je proteklih dana primjetan napor koji poražene političke snage u Tivtu i Crnoj Gori, ulažu kako bi dokazale da je promjenom političke situacije na državnom, a najprije na lokalnom nivou, došlo do narušavanja međunacionalnog sklada“, insistirao na utvrđivanju svih činjenica u vezi ovog incidenata i da su one demantovale tvrdnje opozicije.

„Ja sam lično od policije i tužilaštva zahtjevao hitnu reakciju na navode da je u Tivtu grupa mladića skandirala šovinističke parole protiv albanske manjine. Poslato je više urgentnih upita Višem državnom tužilaštvu, a iz pristiglih odgovora informisani smo  kako je Uprava policije formirala predmet protiv N.N. lica i kako još nije utvrđeno gdje se predmetni događaj desio. Prema pouzdanim informacijama koje posjedujem, Tivat nije bio poprište ovog događaja. Sada je jasnije zbog čega je odmah nakon prijave Građanske inicijative „21. maj“, uslijedila hitra medijska reakcija DPS-a i njegovih satelita.“- kazao je Komnenović.

On je javno pozvao „nadležno tužilaštvo da protiv odgovornih lica pokrene proceduru utvrđivanja krivične odgovornosti i to zbog krivičnog djela lažnog prijavljivanja i širenja panike.“

„Politički cilj nove gradske vlasti u Tivtu je iznad svega ponovno rađanje društvene svijesti o ličnoj i kolektivnoj odgovornosti, pa se nadam da će nadležni organi u najskorijem roku rasvjetliti ovaj, ali i druge slučajeve, poput mogućeg hakovanja profila na društvenim mrežama, koji zaokupljaju pažnju javnosti, a vinovnike kazniti“- zaključio je Komnenović.

Izvor:S.L.

Najčitanije