12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kompleks Boka Place – od maja grade nove ulice i infrastrukturu, cijeli projekat bi trebao biti završen…

Pogled na gradilište Boka Placea sa platoa kod Muzejske zbirke Porto Montenegra – foto S.L.

Do sredine ljeta biće završeni grubi građevinski radovi koji se trenutno izvode na šest cjelina što sačinjavaju Boka Place- novo krilo nautičko-turističkog komplaksa Porto Montenegro u Tivtu.

Kako se navodi u „Informaciji o aktivnostima na realizcaiji prioritetnih prijekata u oblasti turizma za period jul-decembar 2021“, a koju je upravo usviojila Vlada Crne Gore, u sklopu Boka Place poslovaće i prvi hotel u svijetu novog brenda SIRO iza kojeg stoji renomirana kompanija Kerzner International – vlansik čuvenog brenda One & Only.

Hotel SIRO u Tivtu imaće 240 smještajnih jedinica, vrijedan je oko 45 miliona eura, a u njemu će biti otvoreno 96  novih radnih mjesta.

Inače, cijeli kompkes Boka Place koji sadrži 213 smještajnih jedinica i više od 40 maloprodajnih objekata,  vrijedan je preko 100 miliona eura, a grube građevinske radove na njemu izvodi kompanija Bemax iz Podgorice. Oni su do sada u najvećoj mjeri završili izgradnju svih etaža na ukupno šest blokova ovog kompleksa gdje spratnost ide i do osam nadzemnih etaža, kao i na dvije znatno niže cjeline nazvane „Supoermarket & Gym“, odnosno „Cinema & Data Centre“.

Animacija kompleksa Boka Place

U najvećoj mjeri je već završena i velika podzemna garaža kapaciteta 380 automobila, a uskoro – početkom  maja mjeseca, kreću radovi i na infrastrukturnom i spoljnom uređenju čitavog kompleksa.

Prema podacima koje je Vladi dostavio investitor – kompanija Adriatic Marinas, lani je u realizacijuu projekta Porto Montenegro – prevashodno kroz gradnju kompleksa Boka Place, uloženo ukupno 64,25 miliona eura, od čega 40,36 miliona eua u drugoj polovini prošle godine.

Cijeli Boka Place bi trebalo da bude ztavršen i predat na upotrebu korisnicima u prvoj polovini 2023.godine.

Izvor:S.L.

Najčitanije