19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Konačno smjena posade kruzera La Belle de‘l Adriatique, hrvatski pomorci nakon mjesec dana karantene idu kući

Foto – La Belle de‘l Adriatique

Kruzer La Belle de‘l Adriatique koji od sredine ožujka ‘čuči’ na sidrištu kod Dakse jutros je nakratko pristao u gruškoj luci kako bi odradio uobičajen iskrcaj smeća i nadomjestio zalihe vode prije povratka na sidro.

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo rekao je kako je ovo uplovljavanje ipak posebno jer će se obaviti smjena članova posade državljana RH.

– Dio hrvatskih pomoraca će izaći vanka, a dio ući na brod. Među pomorcima koji izlaze ima i naših sugrađana, tu su i Šibenčani, te pomorci iz Zadra i Solina. Što se tiče posade kruzera s Filipina, oni do daljnjeg ostaju na brodu jer nisu državljani EU pa se ne može obaviti repatrijacija – pojasnio je Pezo i dodao kako je članovima posade dvotjedna karantena zbog korona virusa odavno istekla.

– Imali su propisanih 14 dana, a oni su odradili duplo. Brod je već mjesec dana kod Dakse, a tamo će i ostati jer se kompaniji više isplati da stoji tamo nego u luci gdje bi im vez na mulu bio duplo skuplji – izjavio je ravnatelj Lučke uprave.

Očekuje se da će s kolegama državljanima RH na čvrsto tlo konačno stati i 31- godišnji Hrvoje Svetac, drugi časnik palube na kruzeru La Belle de l’ Adriatique koji još nije vidio svoju treću kćerkicu Klaru, rođenu 20. ožujka, kad je on već bio u samoizolaciji na brodu na sidrištu kod Dakse.

Najčitanije