15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert Ive Kostić u Porto Montenegru

Iva Kostić

Mlada Iva Kostić,  prva crnogorska muzičarka koja je diplomirala na prestižnom Muzičkom koledžu Berklee u Bostonu, predpremijerno će izvesti svoj projekat “Đorđijana” u Crnoj Gori, u srijedu, 24. aprila u Zbirci pomorskog nasljeđa, sa pćetkom u 20:00 sati.

Koncert se organizuje u sklopu manifestacije Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori, a ove godine projekat daje prvenstvo mladim muzičarima i njihovim dostignućima i u skladu s tim i moto festivala – New Generation of Jazz. Iva Kostić se sjajno uklapa u ovaj segment kao mlada crnogorska džez umjetnica, a njen projekat je posvećen tradicionalnom džez repertoaru i poznatim pjesmama (Georgia on My Mind) iz kojeg je izabrala desetak i aranžirala ih u svom stilu, a tekstove pjesama prepjevala na crnogorski jezik, sve u želji da se na kreativni i slobodni način izrazi te da kroz svoj stil doda svoj znak i približi džez tradiciju širem krugu slušalaca kod nas i u regionu te dopre do nove generacije slušalaca džeza.

Pored Ive Kostić koja će vokalno interpretirati izabrane standarde, u njenom ansamblu nastupaju mladi muzičari : pijanista Enes Tahirović, gitarista Andrej Lovrić, bubnjar Slaven Ljujić, basista Branko Vučetin i drugi.

Najčitanije