21 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert pet kotorskih sopranistkinja oduševio publiku

“Muzika pred palatom“ naziv je koncerta pet kotorskih sopranistkinja koji je održan u subotu na trgu od Brašna, spred palate Pima, u susret Svjetskom danu muzike koji se obilježava 21. juna.

Nastupile su: Milica Lalošević, Milica Milanović, Aleksandra Magud i mlade studentkinje Antonija Vučinović i Petra Radulović, uz klavirsku pratnju pijaniste Dejana Krivokapića.

“Prošle godine na današnji dan organizovali smo koncert na istom mjestu, nadam se da i ove godine nismo jedini koji obilježavaju Svijetski dan muzike. Pred nama je kulturno ljeto, ove godine ćemo uživati u lijepim programima. Možda ne sa toliko inostranih umjetnika, ali oslonićemo se na vlastite snage i promovisanja crnogorskog identiteta i kulture. Na taj način ćemo dati mogućnost našim stvaraocima da predstave svoju kreativnost, talenat i umijeće i učiniti da Kotor ostane i ovog ljeta grad kulture i umjetnosti” – kazala je Marina Dulović ispred organizatora Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor i OJU ,,Muzeji“ Kotor.

Na programu su bile arije iz opera.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Najčitanije