25.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncertom Prljavog kazališta u Kotoru zvanično počela ljetnja turistička sezona

Povodom početka ljetnje turističke sezone sinoć je u Kotoru održan koncert zagrebačkog rok sastava Prljavo Kazalište, prije njih nastupio je Ansambl Toć. Opet je Trg od oružja u Kotoru vrvio od dobre atmosfere, a u koncertu su uživali posjetioci svih uzrasta.

Prema riječima direktora Turističke organizacije (TO) Kotora Jovana Ristića koncert je samo jedna lijepa uvertira za sve ono što slijedi tokom ljetnje sezone.

“Pripremili smo mnogo interesantnog programa i lijepih dešavanja. Imamo mnogo razloga  za zadovoljstvo kada je u pitanju ova sezona koja je pred nama. Koncert smo organizovali u saradnji sa našim prijateljima iz Mövenpick grupacije, Hotel & Residences Teuta Kotor Bay koji će vrlo brzo početi da prima svoje prve goste”, kazao je on.

Prljavo Kazalište u Kotoru jun 2024.

Ioako već više od 40 godina nastupaju članovima benda Prljavo kazalište sinoć nije manjkalo energije. Uz dobro poznate numere “Sve je lako kad si mlad” i “Tu noć kad si se udavala” plesali su stariji i mlađi, dok je Kotor još jedno pokazao da je grad roknrola, dobre pjesme i odlične zabave. Kako je kazao gitarista i pjevač Jasenko Houra, uvijek se vraćaju u gradove za koje ih vežu lijepe uspomene.

“Generalno volim da putujem i uvijek spojim lijepo i korisno. Ostali su mi u sjećanju ovi lijepi predjeli, nadam se da ću osvježiti sjećanja. Naša turneja je krenula prošle godine. Nakon ovoliko godina trajanja mislim da mi imamo publiku koja već zna zašto je sa nama i što su došli slušati.Publika uvijek želi čuti one pjesme koje su nas obilježile. Mi smo negdje u nezahvalnoj situaciji jer imamo dosta hitova, pa negdje i nema prostora za nešto novo”, kazao je Houra i dodao da su pripreme za novi album u toku te da se očekuje negdje u decembru ove godine.

Prljavo Kazalište u Kotoru jun 2024.

Trenutno u Kotoru boravi nešto više od 3.500 prijavljenih gostiju, uz veliki broj izletnika.

“Mnogo je onih koji žele da borave u našem gradu, a na nama je da u narednom periodu sve organizujemo na najbolji način i obezbjedimo im ugodan i lijep boravak, i da život naših građana bude na zadovoljavajućem nivou”, poručio je Ristić.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije