17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Most na putu Tivat-Kavač vidno oštećen, komunalna policija zabranila prolaz kamionima…

Gradiošnica – most

Konstrukcija mosta preko riječice Gradiošnice u istoimenom tivatskom naselju, na putu Tivat-Kavač-Trojica-Kotor, napukla je i vidno oštećena, zbog čega prijeti opasnost za pogotovo teža vozila koja prolaze ovim dijelom puta prema naselju Kavač u opštini Kotor.

Oštećeni most nalazi se na samoj administrativnoj granici opština Tivat i Kotor, ali je cijelom svojom dužinom, na tivatskoj teritoriji. Njime ovih dana saobraćaju mnogi teški kamioni – kiperi i mikseri betona koji voze materijal na više aktivnih gradilišta u Kavču pa se pretpostavlja da su upravo oni uzrok napuklina na konstrukciji mosta.

Zbog oštećenja na mostu danas su reagovali Komunalna policija i Komunalna inspekcija Opštine Kotor i „na svojoj strani“ mosta, postavili upozorenja i obavještenja da je zabranjen saobraćaj teškim kamionima, dok se ne obavi nepohodna hitna sanacija.

Komunalni inspektor Opštine Tivat donio je večeras takođe usmeno rješenje na zapisnik, kojim se preko mosta u Gradiošnici zabranjuje saobraćaj teretnih vozila mase preko 3,5 tona.

Radnici Komunalnog preduzeća Tivat izašli su na teren kako bi postavili saobraćajnu signalizaciju. Na samom početku mosta, na vidnom mjestu postavljen je zapisnik i obavještenje inspektora.

Izvor:S.L.

Najčitanije