16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – akcije u okviru proslave Dana nezavisnosti (foto)

U susret proslavi Dana nezavisnosti, pored već najavljenog koncertnog dijela proslave u okviru kojeg će na Trgu od Oružja večeras, subota, 21. maj od 21 sat nastupiti grupa Van Gogh, i bend Nitro iz Kotora, održane su radne akcije na nekoliko lokacija na području opštine Kotor, i to:

  • U petak je kod Bogorodičnog hrama u saradnji sa župnim uredom Rođenja Blažene Djevice Marije na Prčanju održana akcija sađenja sa ciljem ozelenjavanja površine koja se nalazi na desnoj strani balaustre. Sadnice je obezbjedilo Komunalno preduzeće Kotor, a građni su donjeli i sadnice mediteranskog bilja.
  • Danas, subota 21. maj,  su u Gradskom parku, u saradnji sa Opštinom Kotor, Komunalnim preduzećem Kotor, NVO Naša Akcija i kompanijom KotorNest održali akciju farbanja klupa, uređenja parka i čišćenja rijeka.
Naša akcija farbanje klupa

-25.05. od 9 sati u Dobroti, kod prostorija Mjesne zajednice Dobrota I, u saradnji sa Opštinom Kotor, Komunalnim preduzećem Kotor i Mjesnom zajednicom Dobrota : akcija uređenja prostora i sađenja.

U svojoj knjizi “100 Kotorskih dragulja“ u dijelu “Umjesto predgovora“ mr Jovan Martinović kaže:

„..Jer zaista-Kotor daje svakom mnogo, ali istovremeno i zahtijeva mnogo. Kotor se ne smije i ne može voljeti napola, (…) Naprotiv, svako mu mora dati srazmjeran dio sebe, svako mu mora uzvratiti primjereno svojim mogućnostima, jer ovaj grad zaslužuje sve najbolje..“

Uzvratimo ljubav Kotoru, za sve što nesebično daje. U nadi da će ove akcije biti samo početak i pokretač u podizanju svijesti ljudi o važnosti očuvanja životne sredine i našeg grada, poručili su iz TO Kotor.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije