24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Dječija nedjelja 5. do 10.oktobra, većina programa online

Kotor

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor obilježiće Dječiju nedjelju od 5. do 10.oktobra 2020. godine. U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, većina programa biće prikazana online na društvenim mrežama i sajtu Kulturnog centra.

Zainteresovani će moći da isprate predavanje psihološkinje Kristine Sestak, koja radi u Kancelariji za prevenciju bolesti zavisnosti, RE populaciju i rodnu ravnopravnost Opštine Kotor. Ona će govoriti o učenju i motivaciji prilikom online nastave, koja je uslovljena aktuelnom epidemiološkom situacijom.

U saradnji sa Domom zdravlja Kotor i ove godine je realizovano stručno predavanje. Pedijatar, doktor Vladimir Dedović, objasniće šta je to Covid-19, na koji način se djeca mogu štititi od zaraze istim, kako brinuti o drugima i koje mjere preduzeti u slučaju pojave simptoma.

Na poziv Kulturnog centra odazvao se i profesionalni kik bokser i instruktor spasilaca na vodi, Miloš Vulović, vlasnik i trener u teretani „Agon.“ On je osmislio pokazni trening koji se u svako doba može realizovati kod kuće, bez profesionalnih sportskih rekvizita, samo uz pomoć toalet papira. Svoj doprinos realizaciji ovog kreativnog treninga dala je i Dubravka Milivojević, akademska slikarka i instruktorka plesa, koja će govoriti o važnosti održavanja zdravog tijela i kreativnog duha kod djece.

U saradnji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Pomorskim muzejem Crne Gore planirana je promocija knjige „Ivo Vizin, kapetan od snova,“ autorke Jelene Lele Milošević. Promocija je planira za četvrtak, 8. oktobar u 17h u Pomorskom muzeju, nakon čega će uslijediti obilazak muzeja. Na promociji će govoriti kustos u Pomorskom muzeju, Ilija Mlinarević, urednica programa za mlade u Kulturnom centru, Aleksandra Tomović i menadžerka Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Kulturni centar Kotor svoj djeci čestita Dječiju nedjelju uz želju da ostanu zdravi, nasmijani i bezbrižni.

Najčitanije