23 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci”

KotorArt

III Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci” biće organizovan 21. i 22. juna u Kotoru, na bedemu pored Vrata od mora, na Pjaci od kina i na Pjaci od brašna, sa početkom u 22 sata u organizaciji Kulturnog centra ,,Nikola Đurković” – Gradska galerija Kotor.

„Festival svjetlosti ‘Zasjaće palaci’ je osmišljen kao niz svojevrsnih likovnih izložbi na otvorenom, sa idejom da se iskoristi izvanredna i neponovljiva scenografija Kotora za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti. Festival podrazumjeva samostalne audio-vizuelne prezentacije akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasade zgrada i bedeme Starog grada.

Festival će biti realizovan na slijedeći način: u toku dvije večeri trajanja III Festivala svjetlosti (21. i 22. juna) na Pjaci od kina i Pjaci od brašna, biće projektovano po 6 samostalnih audio-vizuelnih prezentacija umjetnika, nakon čega će se po 2 puta reprizirati. Dakle, svi zainteresovani posjetioci će moći da pogledaju kompletan program, prelazeći sa jednog trga na drugi, bez žurbe i strepnje da će nešto propustiti i bez unaprijed određenog i obavezujućeg redoslijeda. Za to vrijeme, na bedemu pored Vrata od mora će biti projektovan cjelokupni večernji program, i to dva puta.

Na isti način će se realizovati program obje večeri, ali naravno sa drugom grupom umjetnika.

Na III Festivalu svjetlosti ,,Zasjaće palaci ” učestvuju 23 umjetnika iz: Češke Republike, Meksika, Francuske, Turske, Italije, Srbije, Makedonije, BIH i, naravno, Crne Gore.

III Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci” će biti realizovan 21. i 22. juna 2019. godine, na bedemu pored Vrata od mora, na Pjaci od kina i na Pjaci od brašna, sa početkom u 22 sata” – navodi se u saopštenju koje nam je proslijeđeno iz Gradske galerije.

Najčitanije