20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Gitarom kroz svijet

Kulturni centar “Nikola Đurković” je tokom ove godine implementirao projekat “Gitarom kroz svijet 2018” koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture Crne Gore po Odluci o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostavrivanje javnog interesa u oblasti kulturno – umjetničkog stvarlaštva (muzička i muzičko – scenska djelatnost) u 2018. godini – saopšteno je iz kotorskog Kulturnog centra.

Aktivnosti ovog projekta, kako navode, podrazumijevaju sufinansiranje učešća talentovane muzičarke Nađe Janković na priznatim takmičenjima i na različitim obrazovnim kampovima, radionicama, edukacijama i seminarima koji su održani u Njemačkoj tokom prve polovine ove godine.

“Prvi festival i takmičenje na kojem је učestvovala u sklopu realizacije ovog projekta bilo je u Štutgartu na međunarodnom prestižnom takmičenju ,,X Rago International Competitio” koji je održan od 8. do 15. februara 2018.godine. Zatim je 27. marta 2018. godine održala solistički koncert u njemačkom gradu Tolaju u pokrajni Sarland na festivalu ,,10. Gitarrentage fur kinder und jugendliche im Saarland”. Treći Nađin nastup u okviru realizacije ovog projekta je bio na festivalu u Trosingenu koji se održao od 19 – 22. aprila 2018.godine. Na kraju je imala nastup na jednom od najznačajnijih evropskih i svjetskih festivala za klasičnu gitaru u Monhajmu na Rajni od 30. maja do 2. juna 2018.godine.

Nadja Janković

Cilj ovog projekta je bio da podržimo našu talentovanu sugrađanku u razvoju i napredovanju njene buduće karijere kao profesionalne muzičarke” – navodi se u saopštenju iz Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Najčitanije